Onc. Sharry baby

30/10 -06

Åh, nu har den slagit ut!!!

Två blommor slog ut i morse och nu tror jag att jag kommer få minst en nyutslagen blomma varje dag framöver. Ingen doft ännu, men det kommer nog om nån dag eller så.

Det var en av de knäckta stänglarna som började blomma. Tur att det finns tejp. : ) Den tappade bara tre knoppar när den åkte i golvet, resten klarade sig.

Nyckelord: Oncidium Sharry Baby, Oncidium

31/10 -06

Nu har två blommor till slagit ut. Får man bli besviken på sina blommande orchidéer? Jag är faktiskt lite besviken på min Sharry Baby, blomorna har inte den färg som jag tänkt.

Jag trodde de skulle se ut så här:


Oncidium Sharry Baby Sweet Fragrance

men istället fick jag denna färgställning:


Onc. Sharry Baby Red Fantasy

Ja, ja, jag hoppas den kommer dofta fortfarande. Men till något annat som är roligt, min Brassia Rex har precis slagit ut med sin första blomma och den blev jag helt klart inte besviken på! : ) Vilka stora blommor! Och det finns 11 knoppar till som kan slå ut. Jippy!!

31/10 -06

Men ynka lagom hörrudu, Red Fantasy är 1000 gånger snyggare än Tricolor/Sweet Fragrance

31/10 -06

Tycker du!? Jag tycker sweet fragrance är snyggare och det var ju den jag hoppades på. Men jag vänjer mig nog vid min red fantasy och börjar tycka om den också. Den kommer nog bli rätt fin när alla fyra stänglar slagit ut. Om nu den fjärde stängeln klarar sig, den känns väldigt mjuk i toppen sen den blev knäckt. Där verkar inte tejpen ha hjälpt lika bra.

31/10 -06

Om inte annat kan du ju köpa min Tricolor... luktar lika gott som Sweet fragrance, men har ljusgula spetsar på sepaler/petaler.
Fast det får la bli när du är i Sverige då...

31/10 -06

Nja, då behåller jag nog hellre min röda, för det är ju gult på tricoloren och det gillar jag inte. : )
Nu kände jag doften på min också. Mmmmm, va gott den doftar. Två till blommor är på gång att slå ut till imorgon. Så snart har jag nog ett litet rött och rosa doftmoln. ; )

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av Mia.P:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · Butik