Solskydd???

10/9 -09

Hej är det någon som vet hur man kan göra ett snyggt solskydd så att jag slipper brännskader på mina blad tacksam för all hjälp:)

Nyckelord: Solskydd

10/9 -09

finns ju färdiga att köpa i butik

10/9 -09

Blomtjuven, vilka tänker du på? Jag har iofs hittat genomskinliga "tallriksunderlägg" av plast som fungerar bra, tror jag i alla fall. När solen är som starkast tar jag två stycken och ställer mot fönstret. Men de är lite för små, skulle gärna vilja hitta något i större format.

10/9 -09

Jag har köpt solfilm. Den påminner om den som man sätter på bilrutorna fast den här är tjockare och inte rökfärgad utan finns i olika mönster och frostningar. Dessutom en dröm att få upp på fönstren i förhållande till solfilmen!

Solfilmen hittade jag hos färgaffären, en Coloramabutik, den finns på metervara och kostade runt 120-140 kr/m tror jag.
Jag har haft min film i två år nu, fungerar jättebra!

10/9 -09

Jag har tallriksunderlägg i bast(tror jag det är?)och det fungerar utmärkt.

10/9 -09

Jag har sådana här fönsterskärmar. Fungerar utmärkt.
http://www.svenssons.se/mobler/1055-kok/...

Men hörni, borde man inte kunna ta bort skärmarna snart eller? Solen är ju inte så stark längre.

10/9 -09

Kajsan: Åh Va bra med den länken! Har sett sådana skärmar men inte hittat vart de kan köpas

10/9 -09

Zinzol: Jag har dock inte köpt mina därifrån. De finns på Designtorget också tex.

10/9 -09

Jag har köpt ett dekorativt och mycket tunnt papper från en konstnärsaffär.

10/9 -09

Kajsan, jag har bara skydd mellan 11 och 13 i mina söderfönster nu,
men jag har ju bara Cattleyorna nära fönstret, phallarna står lite längre ifrån.
Det blir fortfarande ganska varmt närmast rutan, så jag kör min stora fläkt under
den tiden för att kyla ner bladen.

10/9 -09

Tack Zinzol, jag ska pröva solfilm till nästa sommar. Jag har de som finns på Designtorget också, de är fina, men några Phallar har fått rutiga solskador! Så därför började jag kombinera de skydden med plastunderläggen. Men det blev ett väldigt plockande och flyttande, har fönster åt alla håll med mycket sol på sommaren.

10/9 -09

Tack för alla tipsen:) Jag har bordstabletter nu i bast men jag får ändå lite solskador kanske ska testa solfilm för jag har bara söderfönster

11/9 -09

Kajsan: Ok! Får hålla ögonen öppna mao

Ingegerd15: Ajdå det vill man ju inte ha precis på dem! Den solfilmen jag har är frostad med en bladranka i där "frostningen" är är blankare, eller hur jag nu ska uttrycka det och jag har inte haft någon solskada alls på några av de plantorna som stått bakom filmen.
Jag sätter upp filmen på våren när solen örjar bränna och sedan får den sitta där över hela sommaren och sedan är det bara dra loss filmen, den fastnar inte ens trots att den suttit i solgasset en hel sommar.

11/9 -09

letherneck: Det är svårt att bara ha solskydd mellan 11 och 13 när man är på jobbet hela dagarna. Jag tänkte ta bort mina helt om typ en månad, det borde väl funka eller? Jag har alla mina plantor nära fönstren, inga i söderfönster dock. Jag har inga fläktar dock men bor i ett hus med självdrag så jag litar på att de inte helt täta fönstren fixar lite luftcirkulation.

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av Henke82:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · ButikAnnonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.