fruktträd effekt och mord i sinnet...

3/8 -08

En av plantorna från Ebay såg hängig ut. Dammig och allmänt skum. Jag har misstänksamt låtit den stå på diskbänken och kikat på den då och då. Det finns små gropar på undersidan att det nyaste bladet. Märken och gropar formade som gamla märken av sköldlöss. Idag såg jag en röd liten rackare springa fort längs insidan av krukan. Ingen sköldlus med säkert rött spinn. Jag har Pyretal hemma och har nu sprutat. r På OBS hittade jag Fruktträd effekt för den händelse Pyretal är för klent. På flaskan står det att man ska vattna med Fruktträd effekt. Kan man spruta orkidéerna istället eller ska jag både vattna och spruta?

Nyckelord: Spinn, Ohyra

3/8 -08

En röd lite rackare som springer fort, låter mer som ett rovkvalster. Rött spinn är pyttesmå och springer inte särskilt fort, men de går att se att de rör sig, i alla fall med förstoringsglas.

3/8 -08

Tror inte Pyretal har någon större effekt på spinn, den anges vara effektiv mot insekter, spinn är ju kvalster och brukar kräva annan bekämpning.
Fruktträd effekt är ju en olje emulsion, så den ska kväva det mesta.

3/8 -08

Jag tyckte också att den rörde sig som ett rovkvalster, men jag tycker att det är omöjligt att avgöra. Även om det skulle vara ett rovkvalster så finns det en anledning till att man satt dit det, och om rovkvalstren lever så finns det mat
Flora och andra som har erfarenhet av Fruktträd Effekt, vad skulle ni råda mig till, vattna, duscha eller både ock med det?

Jag har länge suktat efter en phal violacea coerulea så de här odjuren ska minsann väck!!

3/8 -08

Men, visst är det falskt spinn som är så smått att man måste ha förstoringsglas för att se dom? Det är därför det långsamt smyger sig på tills den dan katastrofen är ett faktum. Vanligt rött spinn kan man se utan??

3/8 -08

Pyretal är också en oljeemultion med en inblandning av insektsgift från
Pyrethrumblomman, så visst fungerar det även på kvalster. Jag använder
det mot vanligt spinn med bra resultat.
Info

3/8 -08

Tack Anders för länken. Läser att giftet går på nervsystemet hos alla insekter, grrrr det låter bra >=D

3/8 -08

Monica: visst kan du se det röda spinnet med bara ögonen, mycket på grund av att de är så röda. Men de är så små att jag själv har svårt att avgöra om de rör sig eller inte, utan förstoringsglaset, det springer ju inte fort precis.

När jag var yngre, kunde jag minsann räkna prickar på ryggen på vanliga spinn utan förstoringsglas, men inte nu längre.

3/8 -08

Jisses! Så ung har jag aldrig varit

3/8 -08

Himla härligt gäng det här!

3/8 -08

Att ohyreinlägg kan bli så underhållande...

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av Monica:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · Butik