20/12: Grrrrrrrrr ohyra

20/12 -05

Är på riktigt dåligt humör. Min skorpionliknande tripps har kommit tillbaka trots att jag behandlat minst 70 plantor under hösten. Upptäckte detta igår. Min Rosy Dawn hade fullt med djur i bladveckan. Dom jäklarna har ätit både blad och rötter. Upptäckte det genom att nedersta bladen blev gula och hängiga. Plantan hade tre nya skott. Nu har jag väl djuren på de flesta av mina paphar och phragar. Har bekämpat detta djur i snart två år. Tror inte jag är rätt person att fråga hur man skall odla sina paphar. Min samling är inget att vara speciellt stolt över.

Tror jag ger upp .
Hälsar
Thomas

Nyckelord: trips, ohyra

20/12 -05

Hej Thomas

Har du provat Neem Oilja???
Förr om höstarna kom alltid tripsen som ett brev på posten men sen jag börja att regelbundet spruta mina plantor så visar dom inte sig mer.

Fördelen med Neem Olja är att skadedjuren inte blir resistenta mot detta medel plus att det är helt ofarligt för nyttodjur och för oss människor. Oljan verkar på två sätt, dels med direkt verkan och dels genom att den lagras i rötter och blad. Den gör också att ohyran inte kan föröka sig.

Beställde min burk från ett företag i England, det tog ca: 1 vecka innan paket kom.
Företaget heter M.A.M. Horticulture, du kan nå dom via mail på LaeliaM@aol.com.
Detta företag är generalagenter för DYNA-GRO:s produkter.

Lycka till!

/Tommy Ljunggren

20/12 -05

Jag gav bort mina oöppnade flaska med Neem olja till en behövande medlem men det var innan angreppet tagit fart. Hade köpt flaskan i Tyskland. Tack för rådet. Har testat sprutning med Pyrex och doppning i Confidor. Har även testat Metasystox (systemverkande och förbjudet) men det bara skrattar dom åt, verkar inte ha läst hur farligt medlet är.
Hälsar
Thomas D

21/12 -05

Hej Thomas,
Testa att spruta med lösning av parafin- eller rapsolja. Kväver garanterat odjuren och inga biverkningar.
Hälsn P-G

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av ThomasD:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · Butik