4/1: Hopp om bättre tider

4/1 -08

Brrrrr - det är kallt idag på Öland
Visserligen bara 3 minusgrader, men med 10 s/m vind, så blir köldeffekten -11.
Har jag varit ute en sväng för att t ex hämta in ved, så är det skönt att sätta sig framför kaminen en stund och tina upp. Ja, jag är väldigt frusen av mig..

När jag sist var ute och några av hundarna busade runt i snön, så passade jag på att klämma in mig i det lilla övervintringsrummet i växthuset. Det är absolut dagens bästa vitamininjektion, jag blir glad bara jag kommer in där!!

Temperaturen ligger runt behagliga 12 grader, kryddplantorna har börjat växa och ett flertal pelargoner blommar. Knopparna på en av mina kingianum sväller nu också för varje dag!!

Nästa vinter ska vi delvis isolera själva växthuset. Det håller visserligen idag en halv plusgrad och vår stora kamelia står fortfarande kvar därute, men det kommer väl att bli ännu kallare.

Tack OrkidéMormor för att du gav mig idén och för alla goda råd senare!! Jag tänker på dig varje dag, när jag andas in den behagliga luften och njuter av alla blommor
Hoppas att du själv kan använda ditt nästa vinter!

Nyckelord: kyla, vinter

4/1 -08

Dendrobium Stardust. Från Berrak. Fri bild.

Mia

Här blåser det också och känns kallt. Skönaste rummet nu på eftermiddagen är uterummet där det är 19,5 grader. Men det varma golvet gör att det ändå känns varmare än inne där golven är kalla när det blåser på vintern.

I uterummet har jag det här blickfånget nu med sin bästa blomning någonsinn. Det finns en hel del knoppar som inte slagit ut ännu.

4/1 -08

Bertil - jag minns din Stardust sen många år tillbaka - är det samma planta?
Den solgula skönheten fattas fortfarande hos mig, får nog göra nåt åt det

Förstår att du och Kerstin njuter i ert underbara uterum - belöningen för sommarens slit!

4/1 -08

Mia, du må tro att jag blev glad när jag läste ditt inlägg
Jag var igår ute och klippte vinrankan i växthuset. En ganska komisk syn, kan jag tänka mig med en varm mössa och fårskinnsvantar på mig. Men vad gör man inte för att få njuta längre fram i vår;)
Jag har fått en SåKalender, där varje dag förklarar vad som är lämpligt att göra med sådd, skörd, beskärning mm mm.
Om det stämmer, det vet jag inte, men.... det får framtiden utvisa
Tankeöverföring eller ej Igår när jag var inne (ute) i växthuset tänkte jag på dig Mia, och att det går fort tills det är dags att sparka i gång frösådden , flytta ut Cymbidier mm.
Hoppas det inte blir kallare, utan att du kan fortsätta och njuta av växthuset tills vintern är över.

4/1 -08

Yes - Mia

Den har varit med om mycket - bl.a. åtskilliga spinnangrep.

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av Mia:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · ButikAnnonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.