14/6: Lite sorgligt

Från Xara.

14/6 -20

Idag är det De Vilda Blommornas Dag i hela Norden (alltid söndagen före midsommar): publika, allmänna blomstervandringar samarrangerade av organisationer som Svenska Botaniska Föreningen, Naturskyddsföreningen, olika lokala föreningar osv. Men i år blev även detta roliga, viktiga och intressanta event förstås inställt . Uppmaningen var att delta i virtuella vandringar (se resp förenings info) eller att gå ut på egen hand. Jag tillbringade dagen ute på en sörmländsk äng socialt distansierad från några andra entusiaster och fick njuta av orkidérariteter (iaf rara hos oss i Sörmland) som ängsnattviol, grönvit nattviol, ängsnycklar, brudsporre, Jungfru Maria nycklar och tvåblad . Sååå roligt att se orkisar hemma-hos-sig !!

Nyckelord: Grönvit nattviol, Ängsnycklar

15/6 -20

De blev ju till en fin samling orkidéer, på den dagen . De där lilla viruset ställer till de, men man får ta de som de är å tänka att de blir snart bättre. Tänker som så, de är väl härligt att ha vårat intresse för orkidéer, som ger så mkt. glädje å vackert att titta på

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av Xara:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · ButikAnnonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.