Skriv början av artikeln om Ängsnycklar

Nyckelord: Ängsnycklar

Inlägg med Ängsnycklar som nyckelord.

Från Xara.
Från Xara.

Idag är det De Vilda Blommornas Dag i hela Norden (alltid söndagen före midsommar): publika, allmänna blomstervandringar samarrangerade av organisationer som Svenska Botaniska Föreningen, Naturskyddsföreningen, olika lokala föreningar osv. Men i år blev även detta roliga, viktiga och intressanta event förstås inställt . Uppmaningen var att delta i virtuella vandringar (se resp förenings info) eller att gå ut på egen hand. Jag tillbringade dagen ute på en sörmländsk äng socialt distansierad från några andra entusiaster och fick njuta av orkidérariteter (iaf rara hos oss i Sörmland) som ängsnattviol, grönvit nattviol, ängsnycklar, brudsporre, Jungfru Maria nycklar och tvåblad . Sååå roligt att se orkisar hemma-hos-sig !!

Nyckelord: Ängsnycklar, Grönvit nattviol

15/6 -20

De blev ju till en fin samling orkidéer, på den dagen . De där lilla viruset ställer till de, men man får ta de som de är å tänka att de blir snart bättre. Tänker som så, de är väl härligt att ha vårat intresse för orkidéer, som ger så mkt. glädje å vackert att titta på

Ge din åsikt

22/6 -17

Ängsnycklar

Ängsnycklar. Från Xara.

Från dagens Floraväktaruppdrag i ett kärr.

Nyckelord: Ängsnycklar

22/6 -17

Hemligvacker

22/6 -17

Hade aldrig fattat att den här var så speciell, om jag inte fått lite hjälp på traven. Vi hittade nämligen även 16 starr-arter som jag försökte lära mig, så det där lite lila i utkanten av synfältet krävde extra uppmärksamhet .

22/6 -17

Fin!
Mvh
Mikael

23/6 -17

Så, fin.

Prata om bilden


Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.