19/7: Epipactis Sabine

19/7 -15

Köpte denna som E. gigantea av KJ orchids på Kviberg (Göteborg) 2010 det visade sig vara hybriden E. Sabine (E. palustris x E. gigantea). Man ser inslag av båda arterna i blomman.
Mvh
Mikael

Nyckelord: Epipactis Sabine, E. palustris x E. gigantea

19/7 -15

Grattis! Den var vacker

19/7 -15

Mycket vacker men tycker det är synd man inte får det man tror men tyvärr väldigt vanligt

19/7 -15

Jo,tyvärr är det vanligt, speciellt när det gäller den här typen av orkidéer med många blommor. Det beror på att det är närapå omöjligt att förhindra pollen från "fel" art - om sådan finns i närheten, och moderplantan växer utomhus - att hamna i åtminstone någon av blommorna.
Men Sabine är väl inte det sämsta man kan få. Jag tycker den är riktigt stilig.

19/7 -15

Jättefin trots felbeteckningen "Fel" föräldrar kan väl de flesta växter och djur få, händer även inom hästbranschen, man har valt ut en riktig topp hingst och så smiter grannens buskis-avlade lilla ponny in och tjuvbetäcker, och ut kommer ett föl som är värdelöst i sin genre men som kanske kan bli en liten tjejs bästa vän Och lite långrandigt ville jag få det till att alla "tjuvparningar" inte är av ondo

19/7 -15


Jag tycker blomman är urtjusig, även om den är tjuvbetäckt!
/Mvh, I

20/7 -15

Tack! Ja visst är det irriterande att få fel, men som sagt den är ju snygg!
Mvh
Mikael

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.Annonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.