31/3: Kefersteinia tolimensis

31/3 -11

Har länget stått på önsklistan och i dag blev det!!

Har den nu på jobbet så kan inte ta foto i dag, kommer senare. Men har en fråga. När man läser om den så står det att den kräver hög RH, är det så eller kan man ha den utanför skåpet ?

Den är monterad på ett lerrör. Se i övrigt på
http://www.species-specific.com/view-orc...

Nyckelord: Kefersteinia tolimensis

31/3 -11

Grattis till tillskottet! Dessvärre har jag inget svar på din fråga.

31/3 -11

Jag har aldrig haft den i skåp utan bara på vanlig fönsterbänk och det har aldrig varit ngt problem, blommar bra varje försommar. Sprayar den lite då o då för den vill inte ha det för torrt. Lycka till till nyförvärvet av en lättblommad art. Har en tanke om att den ska planteras om rätt så frekvent, ca vartannat år.

31/3 -11

stulun: har du den i kruka?eller monterad, monterad på vad ? Om i kruka, viken typ kompost då

31/3 -11

Jag har den i kruka med vanlig lite grov bark + vitmossa, boklöv, björnmossa och lite lite träkol. Kör lite på känsla där bara. Lycka till!

31/3 -11

Min är monterad på lerrör vilket jag aldrig har testad så jag skall se om det fungera

31/3 -11

Jag har fått uppfattningen att de är ganska robusta och klarar det mesta men att i kruka är en fräsch kompost gynnsam. Och de vill väl alla ha egentligen!!

31/3 -11

stulun: Rätt ofta montera man orkidé därför att rötterna kan vara mycket känsliga för vatten och måste torka på bara ett fåtal timmar. Ett typexembel är Vanda, men även inom t e x Cattleya förekommar detta. Därav min fråga . Skulle vara kul om du har ett foto att visa här på OP med blomande Kefersteinia tolimensis

31/3 -11

Jag får be om ursäkt för min klantighet tidigare. Jag tänkte på en helt annan art. Det är rätt som du säger att den behöver torka upp snabbt. Min höll på att gå hädan för 1 år sen men efter omplantering tog den fart igen. Har ingen bild på blomman men plantan ser ut så här idag.

31/3 -11

Kefersteinia tolimensis. Från stulun.

Och jag har den i skåp den lilla rara!

31/3 -11

Stulun: Väldig vacker kultur!!

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av oled:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · ButikAnnonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.