19/8: Ett till barkmontage samt överasskningsskott

19/8 -10

Jisses vilken produktiv dag med lite överasskningar.

Först ut vattnade jag Zygopetalum-trion lite, dem vilar just nu och när jag inspekterade Zygopetalum x Acacalls cyanae så fick jag mig en rejäl överasskning. Under torkan nu, ja lite väta har dem fått. Så har plantan lyckats klämma fram ett fint redan 3cm långt skott under senaste veckan skottet växer från förra årets nyaste bulb som aldrig blommade pga neglekt.

Så nu är det spänning igen för att se om det blir fler blad el med en blomstängel till. Är bara en mån sedan senaste blomningen avslutades.

På efm hadde jag köpt pimp-sten samt skiffer-platta. Lite otippat vart faktiskt den största Oncidiumen vars bulber kämpat för sina liv sedan april men är pågod väg tack vare ett nytt skott samt nya rötter...som fick hedersplatsen på en stor barkbit.
Förra inlägget om första barkmontaget, den lilla plantan är en delning av den jag monterade idag.
Det var lite pillrigt men med lite hjälp gick det finemang och den fick bo på en härlig potion levande mossa. Bladen som trotts näradöden-kampen ser mkt fräscha ut, fick fin vinkel att sträcka ut dem på.
Barkbiten som var lite sned sattes i en zinkskål, på shifferplattan så snedheten rätade ut sig. på plattan lade jag pimpstenen och i alla hörn och vrår hällde jag sand och sedan småsten. Nu visar inte bilden hur stenarna etc. ligger, men skapade sitt eget lilla landskap som gärna tar emot överskottsvatten som sedan dunstar upp mot plantan.
Vart mkt nöjd över denna med, och båda montagen står nu i köket och det liknar mer en jungel nu, och fukten dalrar av all mossa och levande växter. Har blivit så fint i köket man knappt vill gå därifrån.

Har så mkt planer, ideer, fantasi och många sätt att möjliggöra projekt på....och det resulterar ju i bättre självförtroende gällande sköttsell och allt därtill. Älskar att lära mig, men måste prova och experimentera....annars blir jag nog permament feg
Längtar att få gå upp i imorn och skåda samt sköta montagen

Nyckelord: Oncidium Sweet Sugar, barkmontage

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av Li Juang:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · ButikAnnonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.