11/10: #3e utflaskningen skedde den 4/10

11/10 -09

Förra helgen var det dags för en flaska till att tömmas på sina bebisar. Den här gången var det BLC Thongsupan + BLC Tainan Gold.
BLC= Brassolaelion cattleya. Har försökt hitta information om dom men inte lyckats. Är det nån som vet nåt om dom så berätta gärna.
Flaskan var inköpt på blomstermarknaden i Bangkok för 450 Bath. Köpte ju färsk sphagnum på orkidehuset som skulle provas.
56 separata plantor blev det och i vissa satt det flera tillsammans. Plockades ut på samma sätt som jag har använt tidigare.
15 st i torkad mossa placerades i IKEA terrariet.
12 st sattes i kruka med färsk spagnum ock kokosfibrer som i sin tur hänger i terrariet..
17 st i en låda med torkad mossa också den i terrariet.
Nu börjar det bli fullt i terrariet.
Efter en vecka lever alla.

Dimmaskinen i terrrariet är på tre gånger om dagen i 45 min. Dessutom sprayar jag morgon och kväll på plantorna.

Nyckelord: BLC Thongsupan + BLC Tainan Gold, flaskplantor, urflaskning

12/10 -09

Hur ser ett IKEA terrarium ut ?

13/10 -09

IKEA terrarium el växthus. Från Hqsystem. Fri bild (ej för kommersiell användning).

Nja IKEA terrarium var väl inte rätt beteckning. Får skylla på att jag blev miljöskadad när jag höll på mde reptiler.
IKEA växthus är nog mer rätt. Det är ett litet växthus för smålantor som man kan ställa i fönstret. Se bilden. Jag har förstärkt botten med en plast som man brukar ha i botten på bestickslådor. Finns också på IKEA. Det gör att vatten inte rinner ut när man vattnar.

13/10 -09

Kan du förklara lite tydligare hur du har förstärkt botten? Nyfiken!

13/10 -09

I orginal är det en nätbotten i växthuset. Det tyckte jag inte var så praktiskt. Först så rann ju allt vatten ut på golvet. Sen gick det inte att hålla fuktigt i växthuset.
Jag köpte som sagten grov och lite bubblig plastbit som man brukar ha i bestickslådor för att inte besticken skall fara runt.
Att jag valde den berodde på att den fanns på IKEA och verkade tillräckligt tjock och stark för att inte gå sönder direkt.
Jag klippte till en bit so var lite större än botten och fick på så sätt även kanter på botten för att hålla vattnet inne. Sen tog jag en häftapparat och fäste den i träsidorna.

Kan också nämna att jag har satt in en liten datorfläkt . Det är en 12v fläkt som körs på 5v för att få lite lägre fart och ljudnivå.

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av Hqsystem:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · ButikAnnonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.