Kefersteinia tolimensis

Kefersteinia tolimensis. Från Amatör.

28/12 -06

Första blomningen. Otroligt söt/vacker

Nyckelord: Kefersteinia tolimensis

28/12 -06

Kanonsöt planta och blomma !Grattis ...

28/12 -06

Grattis till premiären som blev så lyckad!

28/12 -06

Vilken liten raring. Den ser ser nästan lite ullig ut. Jag får sån lust att klappa den!

28/12 -06

Den här var en liten sötnos.

28/12 -06

Hur har du skött den där? Kan vara bra att veta hur jag ska hantera min när jag får den...

29/12 -06

Är det någon som vet om Kefersteinia har hågon synonym? I min nyfådda (julklapp!) engelska orkidébok från 1979 finns inte denna med - och inte heller flera andra, som jag bedömer vanliga - orkidéer och jag funderar på om det kan bero på att de kallas för något annat. Finns det någon sida på nätet där man kan hitta synonymer etc?

29/12 -06

Tack alla för gratulationerna! Jag har inte behövt anstränga mig så mycket för att få den i blom, den är köpt så sent som i början på oktober så äran skall egentligen tillfalla "uppfödaren".
Den har stått i söderläge+ fönsterkarm en månad från köpdagen. Därefter hängde jag in den i skåp med belysning.
Den är tydligen varm/mycket värmekrävande.Dock håller mitt skåp ca22-24 grader och det verkar den nöjd med.
Hon är planterad i barkkompost av mindre storlek och vattnat har jag gjort ungefär som phal, en gång i veckan. Ibland något oftare, krukan är väldigt liten och torkar snabbt upp.
Jag fick rådet att aldrig låta den torka när knopparna är på gång. Därför har jag
hållit mer fukt sedan de visade sig. Den verkar trivas med det för idag hittade jag ännu en stängel.
Andra skötselråd säger skuggad men jag har min planta ca 40 cm under belysningen.
Så lycka till med din Troll!

29/12 -06

Plopp, kolla här http://www.orchidspecies.com/#sec1. Där brukar finnas synonymerne uppräknade/Rosa

29/12 -06

Tack för länken! Det visar sig att en del av Kefersteinia-sorterna också har synonymen Chondroryncha, så nu ska jag kolla i min bok om det står något om dem.

1/1 -07

+ 3/1 -07

Lyckost. Min är inte lika stor men är i tillväxt, så jag ser fram mot min första blomning. Jag har ett kulturlakan på den som jag beställt på nätet. Den tål ganska höga temperaturer, men den fick problem i sommras då det var 30 grader varmt så den förlorade ett par nya skott, kanske de också hade fått vatten i bladrosetten, men två nya skott klarade sig. Den vill ha ungefär samma ljumängd som Phalaenopsis, kanske något lite högre. Sommardagar 23-25 C, vinterdagar 22-23 C och man kan låta temperaturen droppa 12 C på vinternatten; på vinterna vill de ha mindre vatten, men den har ingen torrperiod, så de ska inte torka ut. Under växtperioden ska den ha mycket vatten, men rötterna ska torka snabbt efter vattningen, så den vill inte vara plaskblöt, vilket de är känsliga mot, så dräneringen är viktig. Min är nu planterad i en blandning av Epweb och kokosfiber, det verkar funka bra. Den vill ha hög luftfuktighet ca.80%.Den är närbesläktad med Chondrorhyncha-släktet.

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av Amatör:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · ButikAnnonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.