Årets vinter-setup

Årets vinter-setup. Från Björn. Fri bild.

13/11 -12

+ 13/12 -12

2 armaturen (70 W NiHA-lampor) på lite olika höjd -- den ena lägre än i fjol. Retro-stylad fläkt från Åhlens. Vattenspruta från Blomsterlandet och vattenhinken är en papperskorg från IKEA. Att vattna med? Ett vanligt enlitersmått.

Hur ser dina vinterfönster ut?

Nyckelord: vinter, ljus

13/11 -12

Vad är det för en liten fläkt du har?

14/11 -12

Jag köpte den i fjol på Åhlens CIty i Sthlm. 2 lägen, jag låter den gå hela dagarna på det lägre. Bladen rör sig en aning även på denna hastighet, så det är helt ok utan att låta för mycket. Fläkten är 20×25 cm, ungefär.

14/11 -12

Nu var det nog inte fläkten som skulle vara i fokus, men vad snygg den var
Du ser väl förberedd ut för vintern!

14/11 -12

Ser verkligen bra ut. Mitt är en sorglig syn ännu. Började samla på mig orkideer i somras och har nog inte löst allt ännu känner jag. Men ska idag ställa in en blomlåda med lecrakulor och vatten. I den skall blommorna ställas på fat var tanken. Men varför har du fläkt ?.

15/11 -12

Annika: Tack!

Fredrik: Fläkten finns där för att det är bra med luftrörelse. Jag har någon gång läst att bladen helst ska röra på sig till och med. Det kan hjälpa till att förhindra röta och svampangrepp som annars kan sprida sig om man har många plantor tätt packade (vilket jag har)

15/11 -12

Hhhmmm... Idag gick "the igniter", en luten mackapär i armaturen, sönder i ena lampan. Försöker hitta en reservdel på nätet men lyckas inte riktigt. Hittade vad jag misstänekr är en "bättre" modell än den jag har. €22 ... i Tyskland. Sicken galen hobby!

16/11 -12

22 euro för bara glimtändaren (om det är det en igniter betyder)?!

16/11 -12

Ja, glimtändare kan nog vara en bra översättning. Och ja, €22 bara för den. Hela armaturen köpte jag av plumeria för några år sedan, hade kostat något fyrsiffrigt belopp per styck en gång i tiden. Lamporna kostar €25 per styck och räcker en säsong ungefär.

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av Björn:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · Butik