Bladlus,,

Bladlus,,. Från Anett.

22/4 -12

Jag tittade till mina nya Orkidéer igår kväll & hittade en hel drös av sådana invånare på ena plantan, Jag tog bort dom dirrekt, i morse såg jag några till, bla denna lilla lusen, Jag har sprayat Orkidéerna med provado, Men jag ska gå och köpa såpa idag & använda det i stället.. Eller om någon här har bättre förslag så jag blir av med de små fripassagerarna,,,

Nyckelord: Ohyra, bladlöss, löss

22/4 -12

Det finns många olika medel man kan använda både giftiga och ogiftiga. Man ska inte glömma behandla odlingssubstratet heller. Du kan läsa lite om olika metoder om Du klicka högst uppe på Råd om odling mm och sedan Problem med plantor.

22/4 -12

Tack Stella, Jag är så glad för att OP finns, det finns massor med hjälp & goda råd här, Jag har stoppat ner en provadopinne i vattenkannan så ska jag vattna plantorna med det sedan, Men jag funderar om jag ska plantera om så den får helt nytt bottensubstrat..

22/4 -12

Jag brukar plantera om nya plantor. Substratet är oftatast nerbrutet. Om du använder Provadopinnar så tänk på att de innehåller även gödningsmedel så att man är försiktig sedan att ha gödning i vattnet. Du kan använda "Provadodrink" som vi har haft recept här tidigare. Det borde också finnas någonstans bland Råd. Minns inte exakt om det var 4 pinnar man krossar och blandar med en liter vatten.

22/4 -12

Jag tar 4 provadopinnar till en petflaska, dvs 1½ liter och vattnar med detta några veckor. Bladlöss har jag inte haft på mina orkidéer, men däremot en hel del ullöss.
Bladlöss på andra växter behandlar jag med såpsprit - sprayar eller bara torkar av bladen.

22/4 -12

Bladlöss går bra att behandla med bladlusspray du kan köpa på gardencenters. Det finns ingen orsak att ta till provadopinnar i överflöd, bladlöss är helt enkelt inte så svåra att bli av med. De lever förövrigt på växtens gröna delar och inte i komposten.

22/4 -12

Jag har sprayat med provadp plus och endast en sprayning gör att de levande lössen dör.

22/4 -12

I morse sprayade jag med vanlig Provado, det var det enda som jag hade hemma & sedan har jag vattnat med provadopinne i vattenkannan, jag gjorde det utifall att, Men då kan jag skippa att vattna med det då? Sedan har jag varit & köpt såpa och blandat ut i en blomduschflaska, jag kör nog hellre med såpa än med provado eftersom att jag har en del djur här hemma..

20/10 -14

Jag vet inte om detta är sant men har en kompis som är utbildad trädgårdsmästare. Hon säger art ren såpa och vatten gör ingen nytta alls. De enda det gör är att skapa skridskobana för lössen så de trillar av. Vill man ta dö på dem ska msn ha en skvätt sprit i blandningen spriten i sig ska tydligen ta dö på bladlusen. Har dock sluppit dessa plågoandar och inte provat själv.

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av Anett:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · Butik