Stort Bulbophyllumrör

Stort Bulbophyllumrör. Från Lika.

2/12 -09

Det är trevligt med många bulbophyllums i vardagsrummet. Ca 100 plantor får plats på ett rör.

Nyckelord: EpiWeb, Bulbophyllum, montering

2/12 -09

Det är inte många som har en tropisk julgran i sitt vardagsrum

2/12 -09

Wow Linda -du bara väldoftande där annars kan det väl bli lite unken doft i rummet.

2/12 -09

Har du gjort röret själv ? inns det byggbeskrivning ? otroligt tjusigt !

2/12 -09

Nog måste väl det där ändå vara bättre än julgran ?

3/12 -09

Helt utrolig flott, snakk om drømme-møbel i stuen.
Hvordan vanner du?

3/12 -09

Detta är en variant av Dusks Epiweb IIS rör som dem har på sin hemsida jag antar att vattningen är liknande med en pump som pumpar upp vatten ur depån i botten och stril rör upptill så vattnet rinner genom hela epiwebben ned till botten igen

3/12 -09

Helt fantastiska dessa Dusk-rör. Risken att ha ett sådant i vardagsrummet hemma hos mig är väl att katterna förmodligen hade sett det som norra europas största klös och klätterpinne

/Fredrik

3/12 -09

åhhh så häftigt hur fungerar det?? snälla berätta gärna om det

3/12 -09

Jag är säker på att linda kan berätta massor, jag kan informera det lilla jag vet, röret ärr uppbygt av Epiwebblock, vattnet finns i behållaren som står på golvet ,i den behållaren finns en pump som pumpar upp vattnet till toppen av röret, pumpen styrs av en timer som man ställer in efter behov. Röret behöver kompleteras med växtbelysning. Det kan stå i vanlig rumstemp, och är i princip underhållsfritt, förrutom vatten byte emellanåt och påfyllning.

3/12 -09

Åh, så superhäftigt, Linda! Kan du inte visa fler fiffiga lösningar, om du har sådana förstås...

3/12 -09

Imponerende!

3/12 -09

Verkligen läckert!!

3/12 -09

Verkligen super fint. Är det epiweb ni har använd ? hur formar man i så fall plattorna ?

3/12 -09

Detta är en proptotyp på ett epiweb growtube som Dusk säljer. Så man kanske kan säga att den är hemmagjord, men inte av mig utan av Micke.
Den runda formen är dock behändigare, därför finns den på marknaden. http://www.dusk.se/Epiwebiis.htm
Detta röret har stått sedan i somras, tyvärr var inte krukan något bra, då den släppte ifrån sig salt?! Hur nu en glasfiberkruka för växter kan läcka salt? Krukan är nu utbytt emot en rund plastkruka. Förhoppningsvis kommer även mossor att komma igång bättre.

Linda

5/12 -09

Jättefint rör och kul idé av dusk att prova lite nya saker. Jag skulle tro att en vanilj skulle trivas utmärkt på ett sådant rör med sitt epiphytiskt växtsätt. Bara att slingra runt och böja tillbaka nedåt när så krävs. Jämn fucktighet och torka kring rötterna. Rötterna letar sig in i epiwebben och fäster sig där. Jag tror det skulle funka. Någon som inte tror det skulle funka eller om det finns problem med en sådan lösning?

5/12 -09

Jag har precis samma tanke kring Vanilla Planefolia så just nu håller jag på att skissa på en fönsterlkarmvariant på detta magnifika röret

6/12 -09

Årets julgran! Borde stå i NK's skyltfönster med julsortiment

19/1 -11

Mäktigt!!

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av Lika:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · ButikAnnonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.