Råd / Släkten, arter och hybrider / Phalaenopsis /

Skriv början av artikeln om Phalaenopsis Princess Kaiulani 'Miki'

Nyckelord: Phalaenopsis Princess Kaiulani 'Miki'

Inlägg med Phalaenopsis Princess Kaiulani 'Miki' som nyckelord.

Det är tur att jag har nopsisarna nu när jag håller på att mörda Papharna. :p

Min lilla Barbieprinsessa har nu öppnat sin första blomma (matte lyckades att inte tappa den när hon sprang runt med den ) och den lyser verkligen upp fönsterbrädan genom sin blotta närvaro.

Jag har försökt trixa med fotot i Photostudio (som jag alltid använder - är för lat och okunnig för att använda Photoshop som är bättre) men är osäker på om färgåtergivning är korrekt. Jag tror den är det.

Jag älskar de högblanka bladen på denna primärhybrid (violacea x amboinensis) och den behöver inte planteras om! Ni bara inbillar er...

Tyvärr gillar jag inte doften på den då den inte luktar lika gott som en ren violacea gör. Den kanske doftar bättre om solen masar sig fram, men hittills håller jag helst näsan borta.

Detta är då alltså en Phal. Princess Kaiulani 'Miki' (sådan som Peter har inne just nu) och jag har fått för mig att detta egentligen är den prisbelönta klonen 'Chin Yo' eller 'Chin Yeo', men jag vet inte.

Oavsett så är matte nöjd att detta tredje blomningsförsök äntligen lyckades.

Nyckelord: Phalaenopsis Princess Kaiulani 'Miki'

29/1 -14

Grattis! En vacker nopsis med fina färger

29/1 -14

Vilken skönhet du har lockat fram, grattis

29/1 -14

Men herregud vilken färgklick!!! Nu blev jag verkligen glad över att jag beställt en sån här Vad tror du problemet varit under tidigare blomförsök då (har för mig att du skrev om det tidigare, men är lite dement)? Hoppas att den ändrar sig och beslutar sig för att violacea doft är rätt väg att gå:-)

29/1 -14

Fantastiska färger!! Kan verkligen se hur den lyser!

29/1 -14

Tack hörni! Den gör mig glad (och lite blind) varje gång jag tittar på den.

elcatania: Japp, det är precis en sådan du har så jag hoppas din krånglar mindre än min gjorde. Jag vet helt ärligt inte varför den har kinkat sig så. Den fick ju en stängel direkt när jag fick hem den, sedan avstannade den. I våras kom en ny stängel, som även den avstannade. I somras kom en tredje, som även den slutade växa, tills under senhösten, då den kom på att den skulle fortsätta växa. Den kanske behöver en temperatursänkning för att utveckla stängeln ordentligt, men hyfsat med ljus och värme för att stängeln ska fortsätta växa? Jag har ingen aning faktiskt, men den blommar samtidigt som mina fläckbladare och dessa behöver en temperatursänkning för att initera blomning.

Xara: Jag har övervägt solglasögon när jag tittar på den.

29/1 -14

Helt underbar...Jag tar dig på ditt ord när du säger att färgen är så skarp fantastiskt.

29/1 -14

Bananas

29/1 -14

Härlig lyster, grattis

29/1 -14

Fascinerande!

30/1 -14

Underbar

1/2 -14

Vad fiiiiiin!

Ge din åsikt