Råd / Släkten, arter och hybrider / Paphiopedilum /

Skriv början av artikeln om Paphiopedilum wolterianum var. alba

Nyckelord: Paphiopedilum wolterianum var. alba

Inlägg med Paphiopedilum wolterianum var. alba som nyckelord.

Paphiopedilum wolterianum var. alba. Från GöranÅ.

Vi var tre som delade på en flaska med Paphiopedilum barbatum var. nigritum. Under dessa år som gått sedan dess har de varit mkt. passning, men trots de så inte många kvar. Nu har den första blomman slagit ut, å de innebar stor förvåning. De blev ngt. helt annat, nämligen Paph. wolterianum var. alba. Vid kontakt med säljaren, så bara gratulera han, för han tyckte de var en "finare" art än de skulle varit. Tydligen inte helt ovanligt med förväxlingar.

Nyckelord: Paphiopedilum wolterianum var. alba

26 maj

Underbar

27 maj

Lite trist när man inte får vad man har beställd men fin är den

27 maj

Värre är när man inte får ngt. man köpt. För första gången försökte jag mig på att handla på Ebay, för ngn. månad sedan. Det var en thailändska som hade en intressant paph. till försäljn. Kollade omdömen å de var bara positiva men inte så många, ty var ganska ny sedan feb. i år. Har skrivit till henne på engelska och thailändska, men får inget svar . Leveranstiden går ut nu den 17:e så Ebay gör inget innan dess. Men jag är nog blåst på plantan, för ser att många har nu skrivit "scammer" på hennes sida. Vis av detta så kollade jag tysken, som hade en planta till salu den 21/5 vid 11-tiden. Bara massor av positiva omdömen sedan 2003!. Med detta best. å betalade jag paphen. Klockan 17 skrev han att plantan är på väg från södra tyskland. Den 24:e levererades en superfin planta, bättre än exempelbilden. Vilken säljare!!! . Handlat två ggr. på Ebay, med helt olika resultat.

27 maj

När jag har handlat på eBay är det bara tullen som har lurat mig
De öppnade paketet och kollade men glömde lägga tillbaka plantan. Jag lämnade in ett klagomål och blev kontaktad av deras jurist. Efter 1 månad fick jag mina pengar åter, 80 kronor. Betänk att jurist brukar kosta typ 1100-1500 i timmen

27 maj

På en kanadensisk sida Cloud Orchid har jag hittat nedanstående info ang. rätt namngivning från olika länder:

- Brasilien 90%
- Colombia 90%
- Equator 20 %
- Florida 60%
- Hawaii 90%
- Illinois 50%
- Indonesien 55%
- Kalifornien 90%
- Tyskland 70 %
- Peru 25%
- Taiwan 75%
- Thailand 60 %

27 maj

Denna import slutade ju synnerligen väl. Din Paph. är verkligt charmig. Däremot är det irriterande att professionella odlare/säljare inte kan hålla reda på sina anteckningar. Dorras sammanställning visar tydligt hur chansartat det är att beställa icke blommande plantor. Samtidigt är det spännande att se hur blomman blir. Ibland är det säkert "olyckliga omständigheter" som ligger bakom men ibland är det avsiktligt.
Jag köper aldrig på eBay. En gång föll jag för frestelsen och beställde en Soph. coccinea var flavum från en Belgisk firma. Priset var mycket attraktivt. Resultatet blev en röd minicattleya och eftersom säljaren påstod att det var en flavum så stod jag där med en onamnad röd cattleya i dåligt skick. Dog senare. Jag saknar den inte. En gammal sanning bekräftades: Om något låter för bra för att för att vara sant så är det inte sant.

28 maj

Den är faktiskt vackrare i verkligheten, för bilden är lite mörk. Har inte lärt mig min nya systemkamera riktigt än .
De va ju rent skrämmande Dorra, så dåligt som ner till 20-25%. Då kan man ju fråga sig, om de plantor man köper som rena arter......hur rena är dem?? Men tack för info:n Dorra, för nu förstår jag vrf. de drabbat mej några ggr. Trodde jag haft extra otur, men de verkar ju inte helt ovanligt.
Håller med dig bolebo, att de är förbaskat dåligt att proffsen inte klarar av att hålla koll på sina odlingar ! !
Tysken som levererade en superfin planta, snabbt, till ett bra pris och med bild från tidigare blomning. Han är nog en säljare som sticker ut, då i positiv bemärkning. Så om han är ute på Ebay med något intressant igen, så är jag inte rädd för att handla av honom, annars får de nog vara.

Ge din åsikt