Råd / Släkten, arter och hybrider / Paphiopedilum /

Skriv början av artikeln om Paphiopedilum callosum 'Jack'

Nyckelord: Paphiopedilum callosum 'Jack'

Inlägg med Paphiopedilum callosum 'Jack' som nyckelord.

22/12 -06

Bild

Från janopti.

Denna inköptes på Blomsterlandet Linköping när Arne Kastberg hade utställning där. Den har troget blomat varje år och står just nu i sin prakt.

Nyckelord: Paphiopedilum callosum 'Jack', Paphiopedilum

22/12 -06

Hur sköter du den för att få den och blomma om?

22/12 -06

Den sköts inte på något särskit sätt, den får vatten 1 gång /månad och står i vanlig kompost. Jag göder den kanske 4-5 gånger /år. Jag vet inte bättre hur den ska skötas kanske det är därför den blommar. Nu ska det tillägas att vi bor i hus där vi värmer upp med ved, vi har alltså aldrig undervärme från element. Något som också verkar gjort nytta är att vi har energiglas i våra fönster och det har gjort många plantor gladare

23/12 -06

Vad är energiglas? Och hur klarar plantan sig på så lite vatten?

23/12 -06

Vilken otroligt vacker Paphiopedilum!
Jag undrar också hur plantan klarar sig på så få vattningar?

Det finns flera typer av energiglas, gemensamt är att värmetransmission genom glasrutorna är låg, dvs. fönstrens värmeisolering mot ute är hög.

23/12 -06

Läcker! Hur stor är blomman?

23/12 -06

Blommans storlek är 11 cm på höjden och 9 cm bred. När jag vattna mina orkidéer så doppas dom in vatten och många får stå 5-10 min och dra. De som står riktigt varmt under sommare får lite extra beroende på vilken art det gäller.
Energiglasen skyddar även för uv-ljus. Solvärmen släpps in i rummen och stannar där, värmen går ej ut genom glasen. Har man energiglas slipper man kallras.

Prata om bilden