Råd / Släkten, arter och hybrider / Paphiopedilum /

Skriv början av artikeln om Paphiopedilum Maudiae 'Black Jack'

Nyckelord: Paphiopedilum Maudiae 'Black Jack'

Inlägg med Paphiopedilum Maudiae 'Black Jack' som nyckelord.

Paphiopedilum venustum var. alba. Från GöranÅ.
Paphiopedilum Maudiae 'Magnifican', blomman 14 cm. Från GöranÅ.
Paphiopedilum Maudiae 'Black Jack', blommor 13 cm. Från GöranÅ.

Några paphar som lyser upp, så här en bit in på hösten. De är planterade i GreenMix å växer i ett växthus med 18 till >30 grader och en luftfuktighet på >70%. Paph. Maudiae som finns i en mängd olika varianter och brukar vara tacksamma att odla. Sedan Paph. venustum var. alba som jag tycker om med dess teckning på skon.

Nyckelord: Paphiopedilum Maudiae 'Magnifican'; Paphiopedilum venustum var. alba, Paphiopedilum Maudiae 'Black Jack'

31 okt

Skönheter

31 okt

Fina alla tre venustum är lite som en Halloween Paph

31 okt

venustum är verkligen läcker!

1 nov

venustum var. alba e verkligen spec. med sin ådrade sko. Maudiae 'Black Jack' är ju inte svart, å spec. inte då solen lyser bakifrån på den. Ser nu att Maudiae 'Svarta Madonnan', som trilskats i flera år, äntligen är med knopp. Undrar om den kan bli lite mer åt de svarta?

1 nov

Fantastiska odlingsresultat

1 nov

Ja härliga!
Mvh
Mikael

9 nov

Vi hade möte i NSO i torsdags med ett jättefint föredrag från min vän Hans Christiansen, Orchidegartneriet. Han undrade hur de gick för mina paffar, å då spec. de som köptes från flaska. Jodå de växer på och där ser man hur olika de e i växtkraft. Vissa växer med raketfart å andra står nästan still. Det är Paph. rungsurianum, Maudiae, micranthum och leucochellum. Hans sade att min Paph. Maudiae 'Black Jack' nu bara skall heta Paph. Black Jack. Jaja kan vara så, men hos mig får etiketten från köpet sitta kvar.......de kanske ändras tillbaka snart igen Tack föresten för vänlig uppmärksamhet

11 nov

Jag missade tyvärr föredraget pga förkylning. Hade annars tänkt dyka upp. Är medlem sen några år, men är dålig på att gå på möten tyvärr.

12 nov

Tyvärr så för NSO en tynande tillvaro. Satsade på en proffsig föredragshållare, som även hade plantor med till försäljning. Men det kom knappt ngt. folk, så föreningens framtid ser mkt. mörk ut. I mars nästa år blir de en omröstning om att lägga ned föreningen.

Ge din åsikt