Råd / Släkten, arter och hybrider / Paphiopedilum /

Skriv början av artikeln om Paphiopedilum Celler Freude

Nyckelord: Paphiopedilum Celler Freude

Inlägg med Paphiopedilum Celler Freude som nyckelord.

Hej!
Idag kom Peter med den största Paph jag någonsin har sett, Paph Celler Freude, bladspann 70 cm mellan de två längsta bladens spetsar. Enl Peter finns den sällan i odling, eftersom den tar lång tid på sig att växa till och det här exemplaret kommer från Wichmanns. Den har två stora rosetter och en liten och vad jag kan se har den inte blommat på någon rosett.
Det kom med lite fina Phallar också och några med blomstängel och de kommer från Lucke och Wichmann. Bakifrån och från vänster till höger:
Phal Corie (mariae x Corona)
Phal manni 'Black'
Phal tetraspis x inscriptiosinensis
Phal tertraspis 'alba'
Phal violacea 'alba'
Superfina plantor så jag är jättenöjd och nu är det "knökfullt" hemma hos mig!
Mvh
Annika

PS: jag får aldrig bilderna i rätt ordning! Ville ha Paph Celler Freude överst, men det blev fel och nu får det vara så här!

Nyckelord: Paphiopedilum Celler Freude

30/10 -13

Grattis Nenne till nya fina plantor. Du har så fint med fönster, det kommer ljus från två håll.

30/10 -13

Eeep, kul!! Och redan i fina omgivningar! Hääärligt med nykomlingar, grattis!!

31/10 -13

Grattis till fina plantor!
Jag förstår att du har det knökfullt! Det låter som om Peter är förbi dig och lämnar plantor var och varannan vecka!
Lite avis är jag nog allt...

31/10 -13

Fina välmående plantor, grattis

31/10 -13

Grattis till så fina plantor! Här har det varit knökfullt länge, men det är konstigt man lyckas alltid klämma in någon ny som man bara inte kan vara utan

31/10 -13

Tack till er alla och tack till Peter för jättefina plantor
npeter, är man orkidénörd och bor i samma stad som Peter/Orchidéhuset, så kan det bli så här.
Kerstin A, visst kan man trolla. Jag funderade på att flytta ner tre jättestora Dend Nobilehybrider till pelargonkällaren, men imorse såg jag att det kommer blomknoppar i dem, så den fönsterbrädan blev inte ledig för nykomlingarna. Med lite trixande har det ordnat sig, så nu har alla fönsterplats.

1/11 -13

Nenne: Jag förstår mycket väl att det blir så där om man bor i Västerås. Det låter lite farligt, men samtidigt lockande!
Just nu kan jag ändå konstatera att det är lite frustrerande att sitta i kylan i Falun och vilja ha nya plantor. Ska jag verkligen vackert vänta till våren?!

1/11 -13

Tror inte att det än så länge är någon fara med kylan, så varför ska du vänta till våren? Så sent som i onsdags var det ju auktioner här på OP, så plantor skickas fortfarande och jag vet att Peter också gör det. Men du ska nog inte vänta för länge, för snart slår kanske Kung Bore till.

1/11 -13

Jag är kanske det nordligaste OP medlem som är aktiv här på forumet och jag har fått plantor i november. Det har gått bra om det bara är några minus. Nu har det varit ganska mild höst. Man packar plantorna i isolerande plast.

1/11 -13

stella, jag tänkte faktiskt på dig, när jag skrev min kommentar till npeter. Undrar om inte en bit fiberduk också skulle vara bra att linda runt en planta som ska skickas? Den ska ju isolera ner till 4-5 minusgrader.

1/11 -13

Nenne säkert går det också bra

1/11 -13

Ja, jag kanske är lite för feg. Jag tänker bara att det vore så himla trist om jag beställde nu och det blev en köldknäpp.
Jag ska också erkänna att jag har en plan B. Min släkt bor i Västerås så jag kan passa på att besöka Peter när jag besöker dem (eller om det blir tvärtom).

1/11 -13

npeter: Plan B låter jättebra! Kör den du!

Ge din åsikt