Råd / Släkten, arter och hybrider / Paphiopedilum /

Skriv början av artikeln om Paphiopedilum Black Rook 'Black Magic' x Rasin Wine 'Raisin Magic'

Nyckelord: Paphiopedilum Black Rook 'Black Magic' x Rasin Wine 'Raisin Magic'

Inlägg med Paphiopedilum Black Rook 'Black Magic' x Rasin Wine 'Raisin Magic' som nyckelord.

Paphipedilum hybrid, Black Rook 'Black Magic' X Rasin Wine 'Raisin Magic'. Från Mia.P.

Nu ser man tydligt att det är en knopp! : )
Hoppas bara att den här också är beredd att vänta till 10 januari med att börja blomma.

Nyckelord: Paphiopedilum Black Rook 'Black Magic' x Rasin Wine 'Raisin Magic'

27/11 -06

Det går så väldigt olika fort,men jag tippar på att du har omkring en månad kvar till till blomning...du kommer nog att mötas av en del fina blommor när du kommer tillbaka efter julfirandet! Men, de står sig ju många veckor oxå, så överblommade lär de inte vara Ska du ha vikarie som tar hand om dem?

27/11 -06

Jo, visst står de länge, men det är ju så häftigt att få följa med hela vägen från när knoppen spricker tills den utvecklats fullt ut. Jag har ju inte haft mina orchidéer så länge så jag vill ju gärna vara med om allt. ; )
Jag började ju samla för bara några månader sen (det börjar väl närma sig 6 månader nu).

Jag tänkte försöka fråga John om jag kan få hysa in mina små skyddslingar hos honom över jul och nyår. Jag har ju trots allt köpt nästan alla från honom. För en liten peng går det kanske bra.

27/11 -06

Dom är oberäknerliga dom små Papharna.
Jag köpte en ConcoBellatulum för ett tag sedan. Man såg en knopp, men den har i princip inte utvecklats alls. Jag var rädd att den hade gett upp.... men idag har den börjat sin vandring uppåt. Den stannade nog bara en stund och hämtade krafter.

27/11 -06

Åh, va häftigt! En sån skulle jag gärna se i blom. Den kanske bara ville vara säker på att du såg den och då väntade den en stund på att bli uppmärksammad innan den fortsatte att växa. : )
Ni har ju så många andra som blommar just nu och den kanske inte ville försvinna i alla annan prakt.

Jag blir tokig och får rysningar och gåshud över hela kroppen när jag ser ludna Paphiopedilum knoppar.Särskilt när jag inte har en aning om hur de kommer se ut utslagna. Får nog ta temperaturmätaren/fuktmätaren eller alkomätaren och kolla om jag har fått Paph-feber eller bara Paph-holism.
Lägg ut bilder när den blommar! Tack!

27/11 -06

Åh, absolut! Jag vet inte heller hur den kommer att se ut. Jag köpte plantan i september utan knopp och utan blom. Så jag ska visa hur den blev sen när den slagit ut.

27/11 -06

Vad spännande att vänta smått! Den har himla läckra blad att njuta av tills knoppen behagar växa och slå ut.

20/1 -07

Hahaaa! Nu har den vuxit till sig och kommer att slå ut vilken dag som helst.


Från ena hållet...

och från det andra.

Hela plantan med en stängel på 38 cm! Det ni!!!

20/1 -07

Hej Mia P! Skönt att höra att du lyckligen är på plats igen och har samlat "familjen" omkring dig - det måste ha varit ett kärt och bejublat återseende! Nu har du fått nästa steg av paff-frossan ser jag, det där man prompt måste fylla ett album för varje ny knopp, så man inte missar någon charmerande vinkel eller någon fascinerande utvecklingsfas Roligt att få ta del av din härliga hemkomst!

Prata om bilden

20/10 -06

Paphiopedilum knopp?

Paphiopedilum knopp?. Från Mia.P.

Kanske det syns bättre här, knopp eller blad?

Nyckelord: Paphiopedilum Black Rook 'Black Magic' x Rasin Wine 'Raisin Magic'

20/10 -06

Oj, svårt att säga. Men, brukar inte Paphar bilda blad först och ganska 'samtidigt' och sedan när bladen är färdigbildade så bildas blomknoppen? Jag har inte odlat Paphiopedilum på ett bra tag...

20/10 -06

Ja, jag har ingen aning. Jag har ju precis köp mina, men jag hoppas det är som du säger. I så fall så kommer jag få två blommande Paphar om ett tag.

20/10 -06

Mia, jag röstar definitivt på ett blad

20/10 -06

Aha, typiskt. : ( Jag som ville det skulle va en knopp. Ja, ja, det kommer väl senare.

20/10 -06

Tyvärr, men det ser ut att vara ett blad!!

21/10 -06

Men det kan komma knopp inuti de bladen, när de vuxit upp en bit. Jag tycker att en knopp ser mörkare ut än när ett blad kommer, det brukar vara liknande färg som nere vid bladfästet och på undersidan bladen, ofta lite spräckligt. Fast det skiljer sig nog förstås från sort till sort, men när du väl skymtar en knopp tror jag du kommer att veta det! Å andra sidan har orkidéer lurats förr, så vem vet

15/11 -06

Björn hade rätt, det är en knopp!!!! Jippy!!! : )

Säluttern: Ja, ditt tips om hur knoppar ska se ut stämmer nu, den har fått mörkare färg och blivit lite prickig. Den andra, Lady Luck, var ju prickig hela tiden.

Nu ser man nämligen tydligt "skaftet" eller stängeln under knoppen. Båda mina knoppande Paphar växer på fint, jag hoppas bara att jag ska hinna se blommorna slå ut innan jag åker hem i dec.

Hur lång tid tar det för knoppen att växa klart och slå ut? Jag upplevde att den jag köpte i blom och i knopp sist bara blommade en månad och jag vill ju inte missa hela blomningen bara för att jag ska vara borta i en månad. : (

Prata om bilden