Råd / Släkten, arter och hybrider / Oncidium /

Skriv början av artikeln om Oncidium Mizaki Obry 'Only You'

Nyckelord: Oncidium Mizaki Obry 'Only You'

Inlägg med Oncidium Mizaki Obry 'Only You' som nyckelord.

Hej!
Jag är färsking på Oncidium och testar min första nybörjarhybrid - en Mizaki Obry. Jag skulle vilja ha lite riktlinjer om någon vill vara så vänlig?
Jag köpte den i våras när den just blommat färdigt. Den står i kompost med mycket vitmossa och översta lagret består helt och hållet av det. Jag brukar vattna igenom den ordentligt ovanifrån alt. dopppa den, ca var 7-10 dag. Sen låter jag den stå på en hylla längre in i rummet eftersom jag bor i söderläge och solen kan ligga på ordentligt.
Men det har börjat bli lite vitt och luddigt i mossan på ytan (inte mycket), bulberna har blivit lite skrynkliga och vissa blad gulnar. Dock har jag även sett viss tillväxt senaste månaden.

Jag undrar: 1. Beror möglet på att jag vattnar för mycket/ofta/fel, och behöver jag göra något särkillt åt saken? 2. Behöver jag oroa mig över bulberna och bladen eller är det så den beter sig? 3. Rötter börjar sticka ut lite i botten - när är det dags att plantera om?

TACK på förhand, den som vill utbilda en gröngöling
// Ikkmo

Nyckelord: Tips, Skötsel, Oncidium Mizaki Obry 'Only You'

29/6 -15

Att vatten efter intervall är inte den bästa metoden. Använd dig av länken nedan samt: I meny hittar du "odling och sedan släkte, arter och hybrider. Där hittar du en massa information.
http://vsos.se/odlingsrad-2/

Oncidium gillar mycket ljus, dock i direkt solljusI söderfönster kan du skugga med en "genomsläpplig gardin"

1/7 -15

Tack så mycket! Där fanns jättemycket bra.

Ge ditt svar