Skriv början av artikeln om Macropodanthus alatus

Nyckelord: Macropodanthus alatus

Inlägg med Macropodanthus alatus som nyckelord.

Macropodanthus alatus. Från GöranÅ.
Macropodanthus alatus, 2,5 cm. Från GöranÅ.
Macropodanthus alatus, blomstjälk 29 cm. Från GöranÅ.

Köpte en liten planta som spontanköp, för 6 år sedan. Den monterades på en bit bark, å de hände ingenting på 2 år. Jag trodde att den skulle gå hädan, men plötsligt satte den igång att växa, å de blev nya bryt oxå. Nu så har den givit en stängel med 24 blommor. Blommorna är lite spec. med en märklig läpp och den doftar gott oxå. Denna Macropodanthus alatus reg. 1988 och växer vilt i Malaysia, Vietnam å Thailand på låg höj så den odlas intermediärt å vattnas dagligen året om. Kan de vara första gången den visas på OP?

Nyckelord: Macropodanthus alatus

7/8 -20

Men åh sååå söt o vacker, o med doft det gillar jag, var kan man köpa en sån

7/8 -20

Wow, kul art! Påminner om en Aerangis på håll, men blomman är helt annorlunda.

7/8 -20

En vacker kaskad av blommor

7/8 -20

Ja jättefin!
Mvh
Mikael

8/8 -20

Jätte söta 😀

8/8 -20

Jätte söta 😀

8/8 -20

obovata jag köpte en liten planta för ca 70:- (tror jag att de var) av en tysk odlare som inte har ngn. verksamhet längre. Skickade en förfrågan till tysken igår, men tyvärr hade han ingen kvar. Har surfat lite rundor, men inte sett den till salu.
Är själv väldigt förtjust i blomman, å tycker den är vackrare i verkligheten, än på mina bilder. Ett lyckat spontanköp till skillnad mot de som varit helt uruselt, som Bulbophyllum echinolabium . Det blev två jättestora blommor som stank så man inte kunde vara i växthuset. Det är den ända orkidén som åkt på komposten under dessa 44 år, fastän den var i god växt .

8/8 -20

Tack för informationen. Får kolla om jag hittar den någon annanstans

9/8 -20

Mycket vacker! Såg att Orchideen-Wichmann.de har den till försäljning.

9/8 -20

Ok tack för info, ska kolla där

9/8 -20

Varit inne o sökt där nu, o ingen matchning säger det

9/8 -20

Det finns där på sidan 21. Priset 17.90 euro

9/8 -20

Alldeles riktigt obovata, de blir ingen matchning för den finns inte att köpa där.
En del företag har massor av plantor på sina listor, men alla finns inte i lager. Kan vara lite förvirrande, men visar att de haft plantan, å de finns kanske en chans att den återkommer .

9/8 -20

Jag var på deras sida igen och kollade och det står om plantan att den är tillfälligt slut och man kan reservera och man får ett e-mail när den återfinns

9/8 -20

Jag har använt den funktionen några ggr. anitta , men tyvärr har inte jag fått ngt. meddelande om att plantan återkommit för köp. Jag kanske bara haft otur, men är det ngn. annan som fått återkoppling? Det lite trista är att man inte vet, när i tiden den kan dyka upp - de kanske rör sig om många månader eller t.o.m. år.

10/8 -20

Hej Göran.
Konstigt, jag hade för mig att jag gjort ett inlägg och kommenterat denn ovanliga och flotta art. Liten planta med lång och rikblommande stjälk. Bättre sent än aldrig.

11/8 -20

Tack alla för uppmärksamheten, av denna lite ovanliga orkidé i odling.

Ge din åsikt