Råd / Grupper & Trädgårdar / · Föreningar /

Skriv början av artikeln om Kalmar-Ölands Orkidésällskap

Nyckelord: Kalmar-Ölands Orkidésällskap

Inlägg med Kalmar-Ölands Orkidésällskap som nyckelord.

Började: tors 11/9 -08 19:00.

Denna kväll gör medlemmarna själva programmet, genom att ALLA tar med sig ett par av sina orkideer. Man visar upp plantorna, berättar om inköp, skötsel, mm.
Det går alldeles utmärkt med en brudorkide från ICA, ingen är ju fullärd.

Nyckelord: Kalmar-Ölands Orkidesällskap

2/9 -08

Vad roligt det låter! Synd att Kalmar ligger så avlägset, bara! ... eller om det nu är Värnamo som gör det?

Berätta om ditt deltagande

Program för våren 2007

Nytt år ? nya möjligheter! Javisst hoppas vi att det ska gälla för både oss själva, våra familjer och våra kära orkidéer!!
Nedan följer det program, som styrelsen föreslagit och vi hoppas att alla medlemmar ska finna något som intresserar.
Där inget annat anges, så träffas vi i IOGT-lokalen på Västerlånggatan 21 och det serveras kaffe till självkostnadspris.

Torsdag 15 februari kl 19 Medlemmarnas afton. Vi söker gemensamt svar på några vanliga frågor: Vad ska jag titta på, när jag köper en ny planta? Varför verkar min orkidé inte må bra? Behöver mina plantor tillskottsbelysning?
Ta gärna med egna plantor ? både ?problembarn? och de, som du lyckats lite bättre med.

Lördag 10 mars kl 15 Årsmöte på Blomsterlandet i Kalmar. Sedvanliga förhandlingar, fika och lotteri med fina orkidévinster ? Välkommen att göra Din röst hörd!!

Torsdag 12 april kl 19 Vårens gästföreläsare är Lars-Göran och Rolf från Sällskapet Angreacum i Blekinge. De kommer att visa diabilder från Öland och Göteborgs Botaniska och naturligtvis även av sina egna orkidéer.

Torsdag 3 maj kl 19 Odlarträff. Denna kväll är vi lite praktiska och pratar om omplantering och ev delning av större plantor. Ta gärna med plantor, material för omplantering kommer att finnas. Har Du extraplantor över, så byter vi med varandra eller säljer på "loppis".

12-13 maj (lördag-söndag) Trädgårdsmässa på Kalmar Slott. Under lördagen föredrag av Arne Kastberg. Vi medverkar med miniutställning, och lotteri och information. Hör av Dig om Du kan låna ut några plantor till utställningen och/eller hjälpa till med lottförsäljningen.

Lördag 26 maj (Pingstafton) Bussresa till Orkidéutställningen på Sofiero. Pris för bussresan 200 kr/person och det gäller även medföljande.

Orkidéexkursioner på Öland På försommaren kommer det att ordnas ett par utflykter till orkidélokaler på Öland. Datum meddelas senare, men meddela gärna intresse i god tid.

Väl mött på vårens olika aktiviteter!!

KÖS hemsida hittar du här

Nyckelord: Kalmar-Ölands Orkidésällskap, program

24/1 -07

Nu har jag lagt in evenemangen i kalendern här på siten också. Jag hoppas det är ok att jag använde din text från ovan Mia.

24/1 -07

TACK för det!!
Självklart får du använda min text - eller ändra den - vilket som passar dig bäst:-)))

Ge din åsikt

10/11 -06

+ 16/11 -06

Till Stenåsa på Fars Dag

Nu på söndag ska vi i Kalmar-Ölands Orkidésällskap åka till Arne Kastbergs Stenåsa i Varberg.
Det är många "respektive" med på resan, så även min käre man och jag kom just på att,när vi kommit dit, så måste han önska sig en riktigt snygg orkidé i Fars Dagspresent:-)))

Jovisst; har han önskat sig tidigare och även givit mig flera snygga i födelsedagspresent - men NU håller han lite distans till alla orkidéhyllor och säger: "Men du HAR ju redan så många som blommar!"
DET har han ju rätt i, MEN ...........

(Själv har jag i all hemlighet filat på en liten önskelista!)

Nyckelord: Stenåsa, önskelista, Kalmar-Ölands Orkidésällskap

11/11 -06

Mia, väl framme på Stenåsa, ger du den hemliga önskelistan till din make.
Du talar om att det är i all välmening du skrivit den.
Och att du gjort det enbart för att det skall vara lättare för honom att välja Fars Dagspresent, bland allt som finns att välja på.
Det är inte länge sedan jag var hos Kastbergs, men jag hade gärna åkt en gång till.
Hoppas du (ni), får en trvlig resa och hittar många intressanta, "måste- ha-orkidéer".
Berätta sedan om resan och inköpen.
Det är alltid roligt att få veta och glädjas åt vad andra har lyckats hitta.

11/11 -06

Mia. det är väl klart att du har många som blommar, men i Stenåsa hittar du säkert någon som du INTE har (men alltid har längtat efter även om du har varit diskret och väluppfostrad och aldrig sagt något...).
Ha det så kul imorgon!

16/11 -06

Jag har varit upptagen, men nu ska ni få reda på hur det gick:
Det blev en synnerligen trevlig och givande dag - allting klaffade!!!
Vi blev väl mottagna av Arne och Maggie Kastberg och det var intressant att se deras växthus. Det är indelat i fyra olika klimatzoner, alla utrustade med synnerligen god belysning och MYCKET innehållrika - jag hann faktiskt inte se allt.
Inte var det heller lätt att välja där - då skulle man gå där ett par timmar i lugn och ro och inte springa runt och prata med andra resenärer:-))
Jag var spekulant på Paph spicerianum, men de båda fina blommande exemplaren gick till föreningens främsta Paphälskare.
Sen valde jag bort Brassavola nodosa, Laelia rubescens och även de fina exemplaren av Phal bellina (SUCK!) - alla med stänglar. Hieroglyphican missade jag faktiskt (ännu en SUCK!) och i stället blev det en amabilis med en stängel och så en equistris med två. Jag har under senaste året mist större delen av min Phalsamling (dryga 20 olika arter) och ska försöka återställa en del.
Sen var det då min käre man - det var ju FARS DAG och NÅT skulle han ju ha. Han tyckte mycket var fint, men inte var det helt lätt att få honom särskilt engagerad i någon speciell planta. Till slut medgav han att en Rossioglossum grande, nog skulle vara häftig och så fick det bli!!!
Nu fanns det inga ex med stängel, men Gustis kraftig planta står nu i vårt kallrum, tillsammans med bl a Cymbidier och vi hoppas på blomning framöver!!!
Som avslutning på vårt trevliga besök fick vi också se fina bilder och höra Arne berätta om deras resa till Myanmar - mycket intressant!!!!

Ge ditt svar