Råd / Släkten, arter och hybrider /

Skriv början av artikeln om Helcia

Nyckelord: Helcia

Inlägg med Helcia som nyckelord.

Arter, hybrider och annat inom släktet Helcia

H. sanguindenta (1) H. sanguinolenta (1)

Prat om släktet Helcia

Köpte denna på Tradera för ca 3 månader sedan. När den kom mådde den inte så bra. I utbildningssyfte behöll jag den och behandlade den med provado. Nu kommer det nya rötter och en ny bulb! Ser du den? Där längst ner vid den stora bulben till höger....

Nyckelord: Helcia sanguindenta

Javisst ser jeg den. Jeg har selv mottatt noen "sørgelige syn" fra Tradera å da føles det deilig når man får de i gang igjen. Håper du er heldig med denne (de andre også) da den har nydelige blomster.

4/6 -08

Hade inte den blekaste aning om vad detta var så jag googlade lite, var nyfiken på om om sanguindenta skulle betyda något om blodad tand, månne, och alltså vara livsfarlig att ge sig i kast med om man inte redan vore fast i orkidéberoendet. Men det visade sig att ett par bokstäver nog blivit lite fel, att det ska tydligen vara sanguinolenta. Den ska få blommor som håller länge och doftar gott! Härligt, Felixan, den vill vi se i blom framöver!

4/6 -08

Tack Säluttern för det korrekta namnet! Det var lite svårläst på lappen nämligen. Självklart återkommer jag när den blommar!

Ge din åsikt
Helcia sanguinolenta. Från En person som inte är medlem längre.

Vattnade orkidéerna i skåpet idag och upptäckte denna juvel, har inte sett någon knopp utan här var den bara till vår glädje. Första gången den blommar. Den var svårfotad eftersom det är skåpljus, jag har provat med blixt men då blir läppen kritvit. Ska ta ett bättre foto i dagsljus, ville bara visa upp den nu.

Nyckelord: Helcia sanguinolenta

15/12 -07

En liten blyg juvel som ändå ser tuff ut Grattis till premiärblomningen!

Tack. Denna orkide ingick i det köp jag gjorde av totalt 66st orkidér på O.P. Nu börjar det hända lite överallt i mina krukor, det kommer nya bulber och förhoppningsvis nya knoppar. Ska med glädje visa upp vad som kommer. Det blir en spännande vinter.

Åh,den är ju riktigt söt !Grattis till blomningen och vi vill ju se kort på de andra när de de blommar.
Monika

Grattis, den är ju bedårande, den lilla! Det är inte lätt att fota nu, dagsljuset är ju nästan obefintligt.

Prata om bilden