Råd / Släkten, arter och hybrider /

Skriv början av artikeln om Cischweinfia

Nyckelord: Cischweinfia

Inlägg med Cischweinfia som nyckelord.

Arter, hybrider och annat inom släktet Cischweinfia

C. dasyandra (4)

Prat om släktet Cischweinfia

Antal: Slutsåld. Pris: 150 kr per styck. Frakt: 42 kr per paket.

En fullvuxen varmväxande miniatyr, med 3 nya skott på gång, blommat i år:


Nyckelord: Cischweinfia dasyandra

15/7 -15

Isis köpte 1 styck.

Köp, diskutera och läs villkor

Småblommig art som inte tar stor plats alls. Har hunnit blomma 2 gånger redan i sommar. Kan nog bli rikblommande med tiden. Ny för mig sen i höstas, från Lassse. Tack för den!

Nyckelord: Cischweinfia dasyandra

18/7 -14

Härligt med "rikblommare". Söta blommor!

18/7 -14

Trevlig!

Prata om bilden

Nu har jag gjort av med lite mer semesterpengar. Är det någon som vet något om denna planta ? Vet ingenting, inte ens hur den ska skötas. Såg så söt ut med blommor .

Nyckelord: Cischweinfia dasyandra

30/6 -10

30/6 -10

Jag har tyvärr ingen personlig erfarenhet att bidra med, men i Orchid species culture: oncidium/odontoglossum alliance står det att temperaturen sommartid brukar hålla 27 grader på dagen och 17 grader på natten, och vintertid 27-29 grader på dagen och 15-16 grader på natten.

Om du vill veta mer kan du klicka på länken till förhandsgranskningen av boken, och där söka på artnamnet. Visserligen brukar de visade sidorna variera något men förr eller senare har man tur

/Caroline

1/7 -10

Jag köpte en Cischweinfia dasyandra i blom i vintras, så jag har inte haft den särskilt länge och har inte några större erfarenheter av den ännu. Jag har min stående på en låg hylla en bit från ett fönster. Den växer till sig fort. Min planta var planterad i grov orkidékompost när jag köpte den. Den hade redan då några dragspelsblad och fick sen snabbt fler i min torra inomhusluft. Planterade om den i en blandning av medelgrov orkidékompost, sphagnum och perlite vilket den verkar trivas med. Den har det ganska fuktigt men får torka upp lätt mellan vattningarna. Har läst någonstans att denna orkidé skall vara känslig för om ifall att det byggs upp salter i komposten.

Ge ditt svar

13/9 -09

+ 29/9 -09

Cischweinfia dasyandra

Cischweinfia dasyandra. Från Lotta. Fri bild.

Den tredje som fick följa med. Små söta blommor. Ca 1,5 cm rakt över.

Nyckelord: Cischweinfia dasyandra

Prata om bilden