Råd / Släkten, arter och hybrider / Cattleya /

Skriv början av artikeln om Cattleya Little Lemon Drops x Prosthechea vitellina

Nyckelord: Cattleya Little Lemon Drops x Prosthechea vitellina

Inlägg med Cattleya Little Lemon Drops x Prosthechea vitellina som nyckelord.

Jag har en Cattleya Little Lemon Drops x Prosthechea vitellina, och har försökt läsa på lite om de arter som ingår i den. Vad jag förstått så ska den vara svalväxande och eventuellt ha en lite torrare vintervila?

Nu har jag den i sovrummet, temperatur ca 18-20 grader, (går inte att fixa svalare i min nuvarande boendesituation), med en extra lampa (LED-spot).

Den har bestämt sig för att trycka fram nya skott istället för att vila? Det känns jättekonstigt. Så har nu ökat vattningen något för att de ska klara sig då den helt klart verkar ha bestämt sig för att gå in i en tillväxtfas?

Gör jag något fel, eller kan jag sköta om den på något annat sätt? Jag har egentligen ingenting emot att den passar på att växa då den är så liten, men vill ju gärna inte att den ska växa ihjäl sig till slut eller hoppa över framtida blomningar för att den helt enkelt inte orkar.

Några tips eller råd? Det är min första Cattleya-hybrid, så jag har ingen aning om egentligen hur jag ska ta hand om den annat än vad jag försökt läsa mig till.

Nyckelord: Cattleya Little Lemon Drops x Prosthechea vitellina

28/11 -17

Cattleya forbesii (intermediär till varmväxande) x Cattleya briegeri (svalväxande) utgör Cattleya Little Lemon Drops och Prosthechea vitellina (sval till kallväxande), så i princip finns i generna alla växtzoner från 0 upp till 2500 möh med hyfsad till god tillgång på fukt/vatten, C. forbesii kan vilja ha kort vila efter blomningen. Vore jag du skulle jag vara glad åt att den växer på så mycket det går och om du har tillräckligt med ljus vintertid så den inte blir rankig, låt den hållas, med nya bulber samlar den ju kraft för att en dag kunna blomma, ska bli intressant att se hur denna korsning ser ut

28/11 -17

Tack för info! Då är jag glad av att den trivs och hoppas på att den fortsätter åt rätt håll

Ge ditt svar