Den oidentifierade Phalaenopsisen

14/5 -08

Några kanske minns att jag la ut en bild på en planta som köpts under benämningen mannii... den hade stänglar men inga blommor. Stänglarna såg definitivt inte ut som en mannii utan jag gissade på cornu-cervi, fast några av er tyckte inte formen på bladen såg ut som en cornu-cervi. Nu blommar den äntligen.. och visst är det väl en c-v..eller??

Nyckelord: Phalaenopsis cornu-cervi

14/5 -08

Den ser i alla fall ut som en sådan. Mycket snygg!!!

14/5 -08

Helhäftigt mönster!

14/5 -08

Enligt min mening är det en cornu-cervi. Mycket snygg! Grattis Mattias. Om du tröttnar på den kan den få flytta in hos mig. Jag har bara en alba.
Annette

14/5 -08

Jag tror inte jag kommer tröttna. Jag tror den har 5 stänglar på gång.. dessutom har den två två bladrosetter och det är bara den ena som "stänglat än". Väntar på den dagen då dom har 5 var.

14/5 -08

"Mycket vill ha mer"

14/5 -08

Skryt på du bara! Jag är inte alls avundsjuk!

14/5 -08

Haha.. efter att större delen av min "nopsis-samling" slagits ut av någon okänd illvillig pest så kan jag väl i alla fall få glädjas över átt denna mår fint

15/5 -08

Är ICA-phalaenopsisen en svår sort ? ....jag har ingen tur men mina eller vad det kan bero på !
Ibland undrar jag om inte de är framtagna som "slit och släng" ....... och att det kan bara lyckas om man anstränger sig riktigt mycket och/eller att man har tur att få en stark planta bland alla de andra ! ... men den tanken är väl säkert för att ursäkta min okunskap
I vilket fall som helst så måste jag säga att detta är den svåraste sorten jag haft ...... den är lite för svår för mig .
Jag köpte för ett tag sedan en cornu-cervi och en mannii .... de trivs och växer. Nu har jag beställt en Bastianii ...... så nu rullar det på åt detta hållet istället !

15/5 -08

Haha, jag är helt med dig. Här tror man att man är en relativt duktig orkidéodlare och så klarar man inte ens av "allemansorkidén" som gemene man väl tror är den allra enklaste sorten.

15/5 -08

Har nog samma erfarenhet med onamnade phallisar...inte bara ICA.
Sedan jag upptäckte den där stora mossaklumpen som de ofta har innanför komposten så har det gått bättre. Jag planterar om dem så fort de blommat över ibland innan.
Innan så var ju rötterna ruttna i den där mossa klumpen...kunde vara 1-2 rötter kvar.
Beror också mycket på hur de blivit skötta efter vägen och på Ica....på en del ställen vattnar de en skvätt i den där platsfolietratten de står i....en del står i vatten.
Ewert : de "rasrena " är nog betydligt bättre omskötta innan du får dem .

15/5 -08

Så sant Brittmarie! Ofta är dom billiga hybridstackarna hårt drivna för att blomma bra. Komposten är ofta undermålig. Det gäller för övrigt även rasrena ibland. Jag kollar alltid rötterna direkt och om det behövs byter jag kompost även om den blommar. Blommorna och hela plantan har större chans om den blir omplanterad än om den ska stå i ruttnande svart kompost. Får du däremot tag på ett exemplar av en ICA-noppsis som är en överlevare kan du ha glädje av den i många år. Jag har flera sådana.
Annette

15/5 -08

Detta med ICA-orkidér är lite som datorer för mig, så länge de fungerar så är jag expert ... men så fort det krånglar till sig, så åker magnecykburken fram medans jag skyller på vädret, papegojan och grannen !

15/5 -08

Ewert det e la skönt att ha nån att skylla på ?
Monika

15/5 -08

Ewert: Det räcker nog inte med magnecyl. Ta en snus också!!

15/5 -08

"Frida10" ... Ja, det är så skönt att skylla på andra ... och så är det så lätt, naär man aldrig gör fel själv
"Annette Jones" ... ja, får jag bara stärka upp mig med lite "matjord" ... så leker livet igen

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av Mattias:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · Butik