Hur hade ni det på Sofiero?

10/5 -08

Sitter här och hoppas på en första rapport från Sofiero; hur hade ni det, vilka träffade ni och blev det några inköp...?

Nyckelord: Sofiero, OrkidéPrat Live

10/5 -08

Det var jättekul!
Jag träffade en som hette Birgitta (ordf. i ystads orkidéklubb), Anette, Sprattelgumman och Mikael Gustavsson.
Jag fick Slc... 'Miya' som jag längtat såå mkt. efter. Blev även en phragmipedium St. Owen (hoppas jag klarar av den) och 3 masdevallior. Fick en ludisia discolour alba på köpet och lite minirabatt (20 kr)
Har haft en underbar helg!
/Amy

10/5 -08

Vi hade också det trevligt på Sofiero. Där träffade vi på John, eller så var det John som såg Mikael först. Och sedan träffade vi på Amy och hennes mamma. Magicboy var där och så såg vi Tommy.
Jag köpte en Dendrobium unicum och Paph bellatulum. Inskränkte mig till två idag. Hanna fick en Paph callosum pygme och Mikael fick tag på några så allt som allt en mycket lyckad dag!
Amy: Jag vill se en bild på din blommande masdevallia med många gulvita blommor. Den var så otroligt fin.
/J

10/5 -08

+ 11/5 -08

Vackert, varmt och jättemycket att se - man hinner verkligen inte ta till sig allt på några timmar.
Jag pratade ganska mycket med Thomas Davy, lite kort med Magicboy (som hade byggt upp den flotta vinnande montern), lite med Linda o Micke Karlbom (Dusk), hälsade på Mattias med familj och såg Tommy på ryggen och - that´s it.....
Ingen liten söt Amy och inte heller Malmis..:-(( John lär ha varit där samtidigt som oss, men jag såg honom inte ..

Det var väldigt varmt att gå och välja plantor, det gick inte heller att gå igenom allt, men två blev det; En stilig Phrag wallisii med två blommor och så en Phaph delenatii x amersonii med liten stängel och knopp.
Sen hade vi lotteri på bussen hem och då vann jag en jättesöt Promenea med massor av söta gula blommor. Den är ju inte världens lättaste - kräver hög luftfuktighet - men väldigt söt så länge det varar
Foton kommer

10/5 -08

Oj, oj oj, om ni bara har en liten aaaaaning om vad jag önskar att jag kunde varit med på Sofiero idag
Men, desto roligare är det att få läsa vad ni har för godis med hem därifrån, vem som har träffat vem, och framför allt att få titta på era bilder, både från Sofiero och på nyinköpta plantor

10/5 -08

Dre var mange besøgende da jeg ankont omkring kl. 13. Ja, der var varmt, især i salgsteltet, men stemningen blandt dlægerne var god, så jeg tror, der var godt gang i forretningen. Der var noget for enhver smg, og selvom der var flest mennesker, der flokkes og de sælgere, der havde farverige hybrider, var der vist også godt med kunder til de sælgere, der solgte specialiter uden blomst.

Jeg imødeså udstillingen og især bedømmelserne med en vis spænding. Dommerne har haft nogle meget mærkelig standbedømmelser tidlige og i år var desværre ingen undtagelse. Udstillingens absolut bedste stand, en meget flot sammensat stand med planteindsamling som tema, var endt nede omkring nummer 7 eller 8. Man kan diskutere, om Hesleholms udstilling var tilstrækkelig orkidebesat, men også denne stand burde have fået en bedre bedømmelse, da den var kompositions og idemæssigt helt i top.

Der var mange spændende spændede planter udstillet, til at give inspiration til fremtidige anskaffelser. Dommerne kan selvfølgelig ikke bedømme alle de udstilede planter, de er nødt til at udvælge nogen, og det havde de gjort fint. På grund af varmen var mange blomster noget medtagene, men det ændrede ikke meegt ved mit indtryk of høj kvalitet af de ustillede planter.

Man kan kun sige tak til SYS og alle andre, der har lagt et stort arbejde i at lave en flot udstilling.

10/5 -08

Vi har det underbart! Jag vill hälsa till alla de som jag har träffat denna helg för jag har nog inte hunnit att prata så mycket med alla som jag hade velat. Jag har inhandlat en Paph. thaianum och en Paph. tsangii. Min P. tsangii dog efter ett ohyreangrepp som jag inte upptäckte i tid så jag behövde en ny. Den nya plantan var dessutom mycket större och finare än min förra. Men bäst av allt är nog alla nya kontakter som man får när man åker på en sådan här utställning.

Ps. Amy, din planta heter Phragmipedium Saint Ouen. Alltså inte med "W"Ds.

10/5 -08

Sprattelgumman: Ja, ska ta bild på den
Mia: Synd att vi inte såg varandra, men det får bli en annan gång.
Magicboy: Du har rätt! Tittade lite närmare på namnstickan och där står mkt. riktigt ouen. De hade bara gjort en lång sväng på slutet av u så att det såg ut som ett w

11/5 -08

Tack för alla utförliga rapporter, tack vare dem känns det som man fått vara med på ett litet hörn Ser fram emot era bilder oxå!
Amy: vad kul att du fick din önskeplanta och fler därtill, stort lycka till med dem alla!
Larsb: hoppas det kommer en bild på det ståndet du tyckte var bäst, det lät spännande!

11/5 -08

Hej, visst var det en underbar utställning. Jag köpte en Dendrobium pierardii och en en Laelia purpurata (Roxovioleta x Tipo).
mvh
Mikael

11/5 -08

Snyft dräggel dräggel ghguhulph Varsågod, fortsätt strö salt i såren ni bara! dräggel dräggel snyft

11/5 -08

Jag var där på fredagen, träffade Heidi och Tommy, mycket trevligt. Utställningen var fin och försäljarna hade massor av godis, det hoppade ner 9st plantor i kassen bl.a Laelia milleri samt Laelia tenebrosa var. aurea den sistnämda med blomstängel på väg i skidan.
MVH
Lennart

11/5 -08

Vi var där igår och träffade Mattias med sin Snödrottning,Amy med mamma, Ing-Britt och Magicboy.Det blev tre plantor: en phal equestris till hundvakterna,en dendrobium loddegesii och en monterad Maxillaria sophronitis med en underbar röd lite blomma.
Anette

11/5 -08

Anette: Du köpte alltså equestrisen till hundvakterna!
Då blev de väl glada

11/5 -08

Amy: Jajamän, jätteglada blev dom tyckte den var jättesöt.
Anette

11/5 -08

Vad bra!

11/5 -08

Vi hade egentligen planerat att åka till Sofiero igår, men fick ändra planerna lite hastigt och lustigt. Idag blev det av däremot. Tyvärr träffade jag ingen som jag kände igen Tråkigt! Men vädret var vackert och det fanns pengar i min plånbok och orkidéer till försäljning så dagen blev lyckad i alla fall! Dendrobium miyakei, Cattleya aclandiae och SLC Love Castle fick följa med hem

11/5 -08

Presenter från Sofiero 08. Från Martina.

Mina föräldrar och min syster var där i fredags! De hade haft det jättetrevligt och köpt med sig lite presenter. En liten Ph. equestris, en Dendrobium Stardust "firebird" och... en sak som man kan montera plantor på som "vattnar sig själv". Hoppas mkt på att min lilla equestris snabbt ynglar av sig så jag kan knyta fast dem på den!

11/5 -08

Hade det helt underbart. Fick med mig en Brassia Rex och en Paphiopedelium vinicolour,men om min budget hade varit större kunde det blivit mycket mer då det fanns så många sorter att titta och sukta efter.

11/5 -08

Hej och tack alla för en varm och vacker utställning.
Själv pratade jag med Linda och Micke (Dusk), john, Tommy, Mattias och Snödrottningen,Thomas Davy. Magicboy såg jag som hastigast några gånger, upptagen man idessa dagar.
Inköpen blev Epidendrum paniculatum
Epidendrum wrightii
Epidendrum Elfin
Paph. hangianum x bellatulum (Karl Ploberger)
Paph. malipoense x jackii
Phrag. pearcei
Den sista korsningen hitta jag inget namn på!!??

11/5 -08

Var på utstillingen på fredag og hadde en veldig fin dag! Jeg traff Malmis, Kamila, Tommy og Linda (Dusk) og det var kjempekoselig å treffe dere!
Masse godbiter å få kjøpt, det ble en god del som fikk følge med hjem, ja. Det ble mange timer med buss og tog, men det var absolutt verdt det. En riktig "høydare" for meg som ikke har slik tilgang på orkideer til vanlig!

11/5 -08

Hej
Vi var på Sofiero i lördags Kanon värdar och mycket folk
Jag träff på Persson ,Mikael Gustafsson och hans fru Sprattelgumman Tommy var där och år, hun er ena halvan av Brandorph orchide
Men Jag missade Mia och Amy och säkert flera andra
Här er bildbevisat

12/5 -08

Sofiero var toppen. Hur skulle det kunna misslyckas med det vädret?

Tyvärr är det ändå ett par tråkiga händelser som etsat sig fast och som gjort att man fått en liten annan syn på Helsingborgare... i alla fall två av dom.

Efter utställningen skulle vi åka ner på stan och köpa lite mat. Jag bromsade in vid ett övergångsställe och PANG så sitter det en liten vit japanare körd av en liten svart människa i kofångaren därbak. Det smällde rejält alltså, så jag tänkte att nu är väl bakdelen av bilen bara skrot. Det var mycket trafik så jag vinkade åt bildåren att svänga efter mig in på en sidogata så vi kunde reda ut det hela... men idioten bara fortsatte rakt fram.. och inte hann vi ta reg-numret i paniken heller. Jag stannade och gick ut för att ta en titt på förödelsen... och tro det eller ej men jag kunde inte se en skråma på bilden. Jag är glad att jag kör stor volvo kan jag säga. Hoppas att den lilla vita blev ordentligt demolerad där framme. VANDAL!!!!

Nästa dumma pryl hände på kvällen då vi tog en promenad i ett spår utanför vandrarhemmet. Vår minsting, Alex 3 år brukar alltid bli lite ledsen när han hamnar på efterkälken... nu var han på efterkälken och så kommer det en joggare och ropar BUBUBUBUBU mot honom när han springer förbi. Alex fick helt panik och var helt förstörd en stund. Så vansinnigt onödigt.

Själv kom jag hem med 2 plantor. En Paph concolor som ramlade i två bitar när jag kom hem. Ett paket med rötter och ett paket med bladrosett. Troligtvis 170.- åt skogen, samt en Neofinetia falcata.

12/5 -08

Detta är noterat och jag lovar att hemsöka dem båda i deras värsta mardrömmar! // Fans moster (alias Plopp)

Ge Alex en kram från mig! // Plopp

13/5 -08

Thomas - menar du inte P.sangii? utan "t"?
Jag tror det finns en hoya som heter tsangii, men mig veterligen finns det ingen paph.

24/5 -08

Og jeg fikk også med meg minst 1 ullus hjem.....Nå er det Provadococtail som gjelder her!

25/5 -08

Usch så dumt, Heidi
Ge den/de rejält med dricka
Hoppas du inte hittar några fler efter coctailbjudningen.

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av Säluttern:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · Butik