Skuggning av Cymbidium

17/5 -06

Hej,
Kommer att ställa ut mina 2 stora Cymbidium på balkongen under sommaren. Ibland kan solen bli väldigt star där på eftrmiddagen -från ca kl 15.30 är det sol tills solen går ner. Och detta borde bli för mycket för Cymbidium...

Jag skulle behöva skugga men har inte möjlighet att sätta upp parasoll eller markis.

Jag funderar på att hänga upp en fiberduk för att sila solljuset lite. Tror ni att det räcker eller ska jag använda något annat material för skuggning? Har sett att det finns något som heter silverväv och att det även finns säckväv. Men säckväv ger väl kanske för mycket skugga? Det som jag använder kommer ju att sitta där hela dagarna eftersom jag inte är hemma när solen dyker upp och kan sätta upp solskyddet då.

Mvh
Kristina

Nyckelord: ljus, sol, Skugga, skötsel, Cymbidium

17/5 -06

Fiberduk ger alldeles lagom skugga. Om du vill kan du ju lägga den dubbel.

mvh

17/5 -06

Vad bra! För fiberduk har jag hemma! Tack!
Mvh
Kristina

17/5 -06

Hej

Varför skugga en Cymbidium?
Efter tillvänjning klarar dessa ful sol hela dagen.

MVH
Tommy

17/5 -06

Tommy, så du tror inte att bladen blir brända? Det skulle vara skönt om det är så att den tål stark sol...det skulle förenkla för mig ;D
mvh
Kristina

17/5 -06

Hej

Alla jag känner som odlar detta släket har dom i full sol. Dom brukar börja i ett skuggit läge i maj för att succesivt ge plantan mer ljus. I mitten på juni är plantan härdad och kan ta full sol.

/Tommy

17/5 -06

Vad bra Tommy, då försöker jag göra så jag med.
Tack!
Mvh
Kristina

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av Humlan:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · ButikAnnonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.