Nån som vet vad det e för nått som drabbat min vän?

Från josse.

15/2 -08

Bilderna är från samma planta. Den jag trodde hade ullös, men efter er hjälp här tror jag inte att det är det som är problemt. Men frågan är vad det är i stället och vad jag ska göra åt det...

Nyckelord: fläckar, Phaius tankervillae

15/2 -08

Från josse.

 

15/2 -08

Från josse.

 

15/2 -08

Har det uppkommit nu på sista tiden eller fanns det när du köpte plantan??
Vad är det för orkide?
Bjarne

15/2 -08

Det fanns, men kanske att det har blitt lite mer...Det är en Phaius tanervillea

15/2 -08

Ser ut som transport skadat gods
Blomman kan du ta bort, kan vara svamp
Vattna igenom krukan ordentligt och titta till plantan efter någon timme efter att den ha stått mörkt. Kolla om skalbaggar och sniglar.
Bjarne
Köpte du inte en Gongora på blomsterlandet i höstas? Hur har det gott med den?

15/2 -08

Josse: De svarta fläckarna kanha uppkommit om det funnits vatten på bladen i samband med för starkt ljus (sol). Om de inte sprider eller växer till sig (då är det något annat) är det då ingen fara, man kan putsa bort bladspetsar som blivit sådana. Den översta bilden verkar dock mer handla om att något har ätit på bladet, som Persson säger. Sniglar är förtjusta i Phaius (men säg vad sniglar inte är förtjusta i...) har jag märkt när min står ute.

16/2 -08

Oki, tack för hjälpen... den ska vattnas så fort jag kommit hem igen på Söndag!

20/2 -08

Vost köpte jag en Gongora, förutom att alla skotten den hade jag köpt tynade bort så verkar den må jätte bra... Den har ett nytt som det börjar komma rötter från somj g joppas på att få behålla. Den har i allafall inte vista några andra tendenser än:)

Spolade igenom min Phaius och ställde den sedan mörkt i minst en timme. Men det komma igen äcklliga små kryp. Så frågan är om det är nått jag ska bry mig om eller strunta i det... kan inte säga om det blir fler hål eller inte ... det enda jag hittar är små "bommulstussar" som sitter stil och inte blir gula om man krossar dom. Det kommer nya tussar....

20/2 -08

Är det bumullslös??

20/2 -08

Det verkar ju vara bomullslöss i alla fall. Hittar jag det på mina blandar jag till såpsprit, doppar en tops i detta och "rullar" bort lusen och dödar den. Detta fungerar väl bäst om det bara finns enstaka skadedjur. Ofta kan det sitta dolda bomullslöss i bladveck. Man kan också ta växten till tex badrum och spraya såplösningen på växten under ett antal dagar. Detta är min metod.

20/2 -08

Får testa att ställa den i badrumet och spraya den med lite såpalösning, så får vi se vad som händer...
Då e ju bara frågan vart ifrån hållen på bladen kommer? Eller dom har kommit från djur den inte har numera?

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av josse:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · Butik