Phaius tankervillae någon som vet hur den vill ha det?

29/1 -08

Köpte en Phaius tankervillae på blomsterlandet i Växjö, men jag hittar inte några odlingsråd för den. Har kollat här under nyckelorden och hittade inget under råd och bilder, förutom att det stod att den vill ha mycket näring när den växer och villa. Slog upp den wikipedia stod inget vettigt där heller. Kollade på Orchid speies (eller vad sidan nu heter, stavas) hittade den inte där heller. Nån som vet hur det är med ljus, värme osv?
Ska det va stor eller liten bokstav på tankervillae? På ettiketen står det med stor och blandodlingsråden står det med liten.

Nyckelord: Phaius tankervilleae

29/1 -08

Phaius tankervilEae

Eje

29/1 -08

Phaius tankervilleae

29/1 -08

Fort men fel...

29/1 -08

Den ska odlas som en vanlig krukväxt alltså jämn vattning under året och varmt. Jag lyckades ta död på min eftersom jag inte hade möjlighet at ha det i något fönster och den rände iväg och dog så småningom av ljusbrist. Så den vill ha mycket ljus men inte brännande sol. Min andra klarade sig bätre i odlingsrummet men jag var tvungen att göra mig av med den för den blev alldeles för stor och utrymmeskrävande.

29/1 -08

Jag har en som jag delade i våras efter blomning för den blev så väldigt stor och tung att jag inte orkade med den annars. Den trivs att ha det betydligt fuktigare än man tror, jag hittade info på nätet att den växer i fuktiga marker och började vattna den mer och det trivdes den bättre med, så vattna den med jämna mellanrum annars får den mycket lätt dragspelsblad. Så värst varmt verkar den inte behöva ha det, jag har min ute tills det sjunker ner mot 6-7 plusgrader på hösten, och om den inte fått vara ute rejält så växer den visserligen jättebra men blommar inte. Ute står den ljust men inte soligt och i skydd för regn. Jag har den i bark men med mycket sphagnum för att hålla fukten bättre. Du får gärna titta på fotot i mitt galleri, det är från blomningen -07. Lycka till, josse!

29/1 -08

Säluttern:

När jag säger varmt så menar jag mellan 20-25 på dagarna med en nattsäkning på 7-8 grader. Men jag har inte haft den svalare än så och min blommade bra.

29/1 -08

Jag verkar dra till mig de tjuriga...:-) Hade haft den några år utan att den hade blommat om så jag frågade här på OP och fick rådet att ha den ute, och det gjorde verkligen susen

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av josse:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · Butik