Flaskplantor

15/4 -06

Hej alla e det någon utav er som vet något bra stelle man kan bestella flaskplantor? utan massa krångel osv...

Mvh Fredrik

Nyckelord: fröplantor, flaskplantor

15/4 -06

Hej Ruffe!

Jag har beställt från England tillsammans med en bekant och just nu väntar jag på flaskor ifrån Australien. Jag vet tyvärr inte hur man går till väga eftersom jag sambeställt med andra, men kanske nån annan här på forumet tänker beställa så du kanske får vara med på ett hörn.

15/4 -06

+ 16/4 -06

aa det hadde yu vart roligt så om någon håller på och beställer flask plantor skicka mig ett Pm.. annars kanske jag kan få beställa med dig (er) nästa gång? jag har fått för mig att det e lite billigare eller hoppas på det i allafall:)
hur ser det igentligen ut med flaskplantor pris messigt billigt dyrt eller mitt i mellan? och hur brukar det vara med porto fågel ,fisk eller mitt i mällan (mellan?)? +har du annan erfarenhet du vill dela med dig av ?

Mvh Fredrik

15/4 -06

Har läst lite här och där om hur man ska lyckas få dem ut ut flaskan, sägs vara ett rent h*lvete.

16/4 -06

eller? man kanske kan klippa sönder flaskan de brukar vell vara petflaskor? annars fram med hammaren . eller menar du övergången mellan flaskan till eventuell kruka?

Mvh Fredrik

16/4 -06

Mjo, att få dem ut r krukarn verkar inte vara det värsta utan att få dem att överleva utan den fuktiga luften med agar gel som skämt bort dem. Man ska doppa dem i olika närings och vitaminslösningar och en massa annat jox, googla på "deflasking" så får du se

16/4 -06

Flaskan slår man sönder med en hammare. Lägger en handuk runt om så man inte får glas på sej. De plantor jag har fått har dock kommit i provrör av plast.
Näringsgelet runt plantan måste man skölja bort noga. Sen lägger jag mina plantor i vatten med svag näringslösning nån timme.
Sen planterar jag dem tillsammans i vitmossa och perlit/björnmossa. Ställer dom i en sålåda med lock, där det hålls fuktigt.
Från början gläntas på locket 5 min/dag, sen utökas det mer och mer.
Men som sagt svinn får man räkna med.

16/4 -06

Jag slår sönder dem under vatten, lägg flaskan diskhon och fyll med vatten. Slå med en hammare.

16/4 -06

seedär ja då har man lärt sig något nytt:) tack för infon appropå sålådan vad e önskad tempratur i en sådan kan tänka mig att den blir ganska hög? för dom vill ha rätt ljust va? eller kör man bara en sån där flerahudralappars lampa kanske ?

Mvh Fredrik

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av Ruffe:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · ButikAnnonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.