Hoya *serpens*

26/6 -07

+ 27/6 -07

Jag har kommit med denna från Plantagen idag. Den doftar fjantastisk!!! Jag var såld på minuten och därför "icke-orkidé" fick följa hem med mig. Undrar bara óm det finns bland oss nån som kan hjälpa mig med att identifiera den?


Nyckelord: Hoya

26/6 -07

Kamila - små söta nallebjörnar.
Varning - risk att du fastnar i Hoyaträsket också

26/6 -07

Grattis, du har precis blivit ägare av en Hoya serpens! Nu är du inte långt ifrån branten ner i hoyaträsket också! Jag har precis lagt ut några nya auktioner på tradera med hoyor och några orkidéer för dom som vill.

http://www.tradera.com/category/auctionl...

26/6 -07

Tack Thomas för en riktig snabb svar
Jag vet, jag vet.... det är lika lätt att "trilla i" hoyor som i orkidéer. Jag lovar att ta det försiktig

26/6 -07

Vilka små lurviga blommor. Ser väldans kramgoa ut.

26/6 -07

Ohhhh - hahaha )) Fiiiinfin!

27/6 -07

Men herregud så läcker!

Blommorna ser frostiga ut. Hur sköts en sån där raritet?

27/6 -07

...vet inte Kanske Thomas kan säga nåt mer? Jag har bara hittat på internet att den tillhör inte de lättaste

27/6 -07

Det var läckra små raringar! Lycka till med ditt nyinköp!

27/6 -07

Grattis Kamila!
Den Hoyan är underbar och praktisk. Doften är underbar, lagom liten i växten och blommar verkligen rikligt om du har den åt det svala hållet. Min är översållad av blomklasar nu och den hänger i mitt sovrum där balkongdörren är öppen alltid ( utom när det kryper ner till 10 minus ).

27/6 -07

Kjempefin, Kamila.
Har lagt merke til at orkide folk (som meg selv) gjerne også samler Hoya og Epiphyllum (som meg selv).
Med flere hundre planter i hus er det den nydelige blomstringen som gjør at min bedre halvdel rister på hodet i steden for å ..............:-)

27/6 -07

Precis som Ingbrith säger ska den ha det lite svalare och det kanske är där det "svåra" ligger, annars tycker inte jag att den är så svår. När du har en hoya som vill ha det svalare så är det gansa lätt att man övervattnar på vintern och plantan dör. Därför har jag alla hoyor planterade i det som blir över vid omplantering av mina orkidéer. Den nedbrutna "orkidéjorden" är suverän till hoyor! Näringen finns redan i och man behöver alltså INTE ge hoyorna någon näring. Hoyorna växer ju på precis samma ställe som orkidéerna så det är nog därför som så många fastnar för dessa.

27/6 -07

Stämmer det att den får inte torka ut för mycket just nu på sommaren, när den blommar? Gillar den att var duschad? Jag svär att doften är " to die for"!! Den doftade hela eftermiddan och natt (var uppe till tolv igår) och den doftade som starkast sent på kvällen. OOOoooaaa vad jag älskar uppleva med näsan

27/6 -07

Kan det vara en Hoya serpens?

27/6 -07

Nja, den ska inte ha det för blött heller. Ja, den gillar att bli dushad. Det som är roligt med den är att den gärna överför doften till hybriderna också.

27/6 -07

Instämmer med övriga om att det ser ut som en H. serpens. Mor samlar på Hoyor och har bland annat denna, hennes är många gånger översållad med blomklasar då hon har den i vardagsrummet hemma. Det rummet blir svalt på vintern (om de inte eldar för mkt i kakelugnen), ligger på kanske 18 grader i rummet å sen står plantan vid fönstret där det säkert är ytterligare lite svalare. Mor har plantan i söderläge och "misshandlar" dem med vattningen, en gång i veckan tror jag, kanske lite oftare nu på sommaren och lite mer sällan på vintern...
//Åsa

27/6 -07

Tack alla för så mycket hjälp som ni tillför. Man känner sig verkligen stark att var med på en sån trevlig forum, med så mycket kunskap Stor kram

30/6 -07

Ett sån't kramdjur till blomma En väldoftare som vill ha det svalt, den ska genast upp på en önskelista! Apropå hoyor så är min äldsta krukväxt en "vanlig" Hoya carnosa som jag nöp som skott för sisådär 27-28 år sedan. Ett år trodde jag den skulle dö, den tappade massor med blad och blev mest meterlånga nakna revor. Jag fick klippa ner den rejält och den tog sig såsmåningom. I år har den verkligen briljerat, haft blomklase efter blomklase ett par månader i sträck nu, och doften fyller huset sena kvällar och gör det nattljusa än mer magiskt.

30/6 -07

Har du några bilder på den, Ki?

3/7 -07

Kamila, den är bedårande!
Jag har haft en hoya, men gav bort den p g a att det droppade ovanligt mycket mycket nektar från den. Men jag saknar den fantastiska blomningen och olika lika sorter ska visst sava olika mycket, så därför undrar jag Kamila, hur du uppfattar att den här läckerbiten är.

3/7 -07

Inflikar vad jag vet, H. linealis, H. serpens, H. bella, H. retusa, H. carnosa droppar inte! (det var de namn jag hade i huvudet som min mor har hemma). Mor har en som droppar av de hon har och den heter H. multiflora så undvik den i så fall..
//Åsa

3/7 -07

For meg skulle det bare dette bildet til for å bli "branten ner i hoyaträsket ". Har 6 "vanlige" hoya fra før, har nå vært på jakt etter serpens et par dager. Det nærmeste jeg er kommet er seks småbladete hoya som sto aldeles uttørket i et hjørne i blomsterbutikken, etter litt pruting dro jeg hjem med alle seks. De er svært uttørket, men jeg har tro på at jeg får liv i de. Noen forslag på jordblanding?

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av Kamila:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · Butik