Phalaenopsis lindenii

30/5 -07

Jag har en väldigt liten planta som jag inte vet om den kan/skall trivas i mitt skåp eller på fönsterbänken,någon som kan ge ett råd om detta ?
Monika

Nyckelord: Phalaenopsis lindenii

30/5 -07

Det ända råd jag kan ge är att Phalaenopsis lindenii bör odlas kallare än generellt för Phalaenopsis arter.

30/5 -07

här kommer rekommendationer från en av dom mest seniora Phal odlare jag vet

"Lindenii cannot tolerate high heat. They come from cool moist locations.

I grow them in the coolest spot in my greenhouse, where it is usually about 58-60 at night, and the relative humidity is very high. You can watch them go downhill during periods of high heat.

They require constant moisture to be happy, but as Peter pointed will rot. I grow them in either very large bark in a small plastic pot or in very loose NZS in clay pots. Both seem to work equally well for me"

30/5 -07

Ok,tack för rådet ! Det blir ju fönsterbrädan så klart.
Monika

2/8 -08

Hej Monika,

jag lyfter den här tråden för nu har jag också en lindenii. Hur gick det med plantan? Min är planterad i ganska små barkbitar. Borde kanske ha större bitar enl råden du fick, men plantan/arten är ju så liten.

2/8 -08

Hej

Jag har en monterad lindenii.
Jag stoppade in min i vårt skåp, det är egentligen lite för varmt för den. Men jag tänkte som så att den kommer inte att blomma på något år eftersom den är så liten, så det är nog lättare att få den att överleva i skåpet eftersom vi kör duschmunstyckena dagligen.. har jag den i rummet så måste jag spraya den dagligen. Nu sköter ju skåpet det...
Tempen är mellan 20- 28 grader sommartid och luftfuktigheten 75-85 %.
Min planta växer och mår bra i skåpet nya blad och ett flertal rötter. Tänkte plocka ut den till svalare temp när den blivit lite större.

Pia

2/8 -08

Pia: Monterad är förstås mycket bättre än svart plastkruka, lättare att kontrollera vattningen då. "Will rot" vill jag inte
Jag får kanske prova att montera en orkidé. Hur har det gått för Monikas som fick bo på fönsterbrädan?

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.