orkidéer - Tradera

13/3 -07

Med risk för att göra livet surt för någon som redan sett detta och lagt ett bud så finns det en väldigt massa orkidéer till salu på Tradera just nu, se här

Nyckelord: Tradera, KöpOchSälj

13/3 -07

Hehe tror inte att du själv lagt något bud va...

Men lite konstigt är det att man kan vara så här fräck.
_orkidé Dendrobium lamellatum*vildplockad på Sumatra*gul doft _
Åka på semester och plocka plantor, smuggla hem och sälja på nätet. USCH!!

Linda

13/3 -07

Lika: Helt rätt, jag hade nog kört spindeln om jag var med i någon auktion. Håller med dig att det låter tragiskt och oseriöst med vild plockat material.

13/3 -07

spindeln?

13/3 -07

Lika: Spindeln är att sitta och trycka typ som en spindel som hänger i utkanten av sitt nät i väntan på en fluga eller dylikt.

Ett exempel, det ringer på dörren du har sjukt stökigt, då sitter du blickstilla i soffan och kör spindeln.

13/3 -07

Man kan ju undra vem denna "Liliumlevida" är!
En formulering som denna:
"Jag har haft många som frågat mig på just denna sort så nu får ni alla chansen på min enda lilla planta jag har. " (http://www.tradera.com/auction/aid_40865630)
Kan ju antingen betyda att personen försöker få objektet mer intressant eller så är det en person som har goda kontakter i orchidevärlden och verkligen får förfrågningar om han kan skaffa fram sällsynta plantor. Är detta en välkänd person i orchidevärldens "gråzon?" med tanke på skyltningen "vildplockad" ovan.

13/3 -07

På tal om hoyor så verkar dom odlarna skryta med att dom har vildplockade plantor, så här beskriver sig en medlem av styrelsen för Svenska Hoya Sällskapet

"Jag har drygt 400 arter/kloner/hybrider var av en del är plockade direkt ur regnskogarna i Asien. Köper/säljer/byter gärna. Bor två mil norrväst om Stockholm. Den som har vägarna förbi får gärna göra ett besök, om man kontaktar mig innan. Ring mig helst, jag har svårt att skriva massa mail"

13/3 -07

Jag tog och anmälde auktionen om den insamlade plantan för granskning...

13/3 -07

Är det inte så att Magicboy här på Neovita skrivit om att sälja sina plantor aktion, men som inte är inloggad just nu. Han kanske vet vem det är. Det verkar vara fina plantor, visst får man lust att handla då de är billiga, men jag gör också som jag borde gjöra Får man plocka Hoya vilt? Jag trodde att man inte alls kunde importera viltplockade växter hur som hellst. Inte bara oetiskt.

13/3 -07

Vem är det som är säljaren? Verkar vara någon som har en sjujäsikens massor av alla möjliga sorter att göra sig av med...

13/3 -07

Jo och innan man målar faan på väggen så bör man kanske tänka på att det kanske är en legalt plockad planta. Både i australien och brasilien finns det projekt på gång där man räddar orkidéer från områden som ska avverkas.

Om inte så är fallet, kanske det inte ens är säljaren som har plockat den. Har tyvärr själv köpt plantor som när de kom fram visade sig vara vildplockade.
Jag tycker det är bra att Björn gjort tradera uppmärksam på formuleringen, så får vi se...

Linda

14/3 -07

Jag har köpt hoyor av denna person tidigare och har bara bra erfarenheter av henne. Jag ska höra med henne om dessa auktioner för vildinsamlat från Sumatra låter inte bra!

14/3 -07

Jag vet också vem det är som säljer plantorna.. och så mycket kan jag säga att inte har hon varit själv och plockat något i djungeln...

14/3 -07

Jeg mailet vedkommende selger og føler meg trygg på at orkideene i alle fall fra selgers side er "lovlige". Selger opplyser og selv ha kjøpt orkideene som bl.a. "vildplocad" og hadde stor forståelse for min forespørsel. Personlig velger jeg å tro på selger og kanskje står lykken meg bi med en fin liten orkide.

14/3 -07

Problemet är att 'god tro' inte finns inom orkidéhandeln.Så om jag skulle köpa en orkidé som jag vet 8ar olaglig så gör jag något olagligt.

14/3 -07

Tsss...det där var en riktigt dålig ursäkt. Att låta någon annan vildplocka och sedan köpa, är lika med att man gör det själv.
Att köpa en vildplockat planta innebär att man uppmuntrar folk att rensa naturen. Ortsbefolkning lever ofta på marginalen och tar varje chans till inkomst. Den stora boven är den som köper det vildplockat!
Senast jag såg detta var bilder som Carina visade. Hur orkidéer skövlas i mängder för att säljas till västerlänningar.

14/3 -07

Jag såg tusentals plantor som skövlats och såldes på en marknad på gränsen till Burma (Myanmar) - förskräckligt. Ska lägga in bilder sen så får ni se hur det går till. Köp ALDRIG nåt som ni misstänker är vildplockat.
Det fanns någon nationalpark som var nästan ren på orkidéer längs alla stigar - är det så vi vill ha det i framtiden?
Så tänk er för när ni handlar.

14/3 -07

Selvfølgelig vil jeg ikke gjøre noe som er ulovlig men og det er et stort men.............. Hvis undersøker, kontakter selger samt at andre går god for en er det vel like stor eller liten sjans for at denne selger er redelig som at hvilken som helst annen som legger ut under nicknavn er det, eller?

15/3 -07

Jag var inne o tittade nu och en Ph pallens-keiki är uppe i 105 kronor nu ! Dyrt ? Jag har flera stycken sådana,kan ju tjäna en hacka på dom ?
Monika

22/3 -07

Monika, kan du tänka dig att göra dig en liten hacka genom att sälja en keiki av Ph pallens till mig?

23/3 -07

Javisst kan Du få köpa en liten keiki av mig,påminn mig senare i vår när frostrisken är över!
Monika

23/3 -07

Jag köpte 3 st Aerangis på auktionen och plantorna har kommit och är kanonfina,jag är mkt nöjd !
Monika

24/3 -07

Toppen! Jag återkommer till dig Monika sedan.

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av Atlas:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · Butik