Vilka orkidéer passar till vivarium?

21 jan

Jag fick tips från en Facebook grupp inom ämnet vivarium att gå med här, jag ska bygga upp ett vivarium som liknar den tropiska skogen i Madagaskar. Luftfuktigheten kommer ligga på 65-75% och värmen kommer ligga på 22-28 grader. Vilka/vilken orkidé/er hade trivts i vivariumet?

22 jan

Välkommen och lycka till med ditt projekt. För att kunna ge dig lämpliga förslag måste jag veta hur stort ditt vivarium är/blir. Tyvärr var den tropiska regnskogen som förr täckte stora delar av ön ödelagd. 1986 när Fred Hillerman skrev sin bok om orkidéer på Madagaskar. I handeln finns det dock en hel del bevarade även om de blir allt ovanligare. Det som kan komma ifråga för ditt projekt torde var de allra minsta av Angraecoiderna, dvs små Angraecum. Jumellea och Aerangis. Sök på google efter lämpliga arter inom dessa släkten eller återkom här. De flesta av blommorna är vita med inslag av grönt.

29 jan

Vivariumet kommer vara 90*45*90 cm i storleken. Ska s?ka p? google efter de du har tipsat om

2 feb

I mina terrarium fungerar Maxillaria variabilis och Brassavola nodosa väl och på botten Ludisia discolor samt en Liparis. Phalaenopsis torde funka.

2 feb

Svårast är ljus och temperatur, kanske välja varmväxande som kräver mindre ljus. Mikael och bolebo förslag är bra tycker jag

3 feb

Jag har samma + Epidendrum nocturnum och varianter av Doritis. Några Stanhopea på tillväxt finns också odlingsskåpet.
Lycka.till!

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av LouiseKW:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · Butik