Stanhopea tigrina

Stanhopea tigrina var. nigroviolacea. Från Lassse.

26 sep

Art från Mexico.

Nyckelord: Stanhopea tigrina

27 sep

Fin Lasse, har alltid undrat hur man odlar dom där, kruka med hål i botten för blomstängerna eller, funkar det med din sphagnum kultur?

27 sep

Grattis Lassse till fina blommor . Har haft min i flera år utan att den blommat. Den växer med nya bryt varje år men inga blommor.....undrar varför å vad jag gör för fel? Hänger i växthus med 17-25 (natt-dag) grader normalt, men över 30 varma sommardagar. Näring (Pokon 20-20-20) hela sommaren, å Rh över 70% normalt med dippar till 50%. Den är planterad i nätkruka med bark, å jag har funderat att sätta om den till GreenMix som allting annat växer i. Har du ngt. tips om vad man kan försöka göra??

27 sep

Otroligt vacker Just Love It

27 sep

Tack alla för kommentarer
Atlas: Japp, jag har odlat både i korg och kruka med hål i botten. Men inte sällan, som i det här fallet, och särskilt när plantan sitter lite högre placerad i krukan, kommer stängeln ofta ut över krukkanten och söker sig ner på utsidan av behållaren. Och ja, sphagnum gäller även här.
GöranÅ: Svårt att säga men du odlar helt klart din planta varmare än jag odlar min, vilken hålls åt det svalare hållet med utevistelse en stor del av sommarhalvåret och sedan en relativt sval placering inomhus. Plantan är rätt hungrig när den växer som mest, personligen ger jag aldrig s k balanserad näring - men det där kan ju diskueras i oändlighet - utan har kört med Akernes Rain Mix respektive vanlig Blomstra eller Coop Änglamarks organiska näring, alla med bra resultat. Jag odlar i ren vitmossa men kan tänkta mig att även GreenMix kan funka mycket väl.

27 sep

Stanhopea tigrina var. nigroviolacea. Från Lassse.

Profilbild.

28 sep

Häftig! Har alltid fashinerats av släktet men jag kan inte odla dem, misslyckas jämt. Jag är för dålig på att vattna...

28 sep

Tack Lassse för svaret! Då ska jag hänga ut min nästa år, å se om de kan göra susen. Bor i en liten by på landet med nyfikna kajor som är på allt. Ska tillverka en större nätbur att sätta ut, så att plantorna får vara ifred.

28 sep

GöranA: Jag har också en del nyfikna fåglar kring plantorna, men de brukar inte göra nån större skada. Kan bli ett litet hål på nån bulb ibland, men mest brukar de stjäla vitmossa ur krukorna så jag får fylla på lite då och då.

28 sep

Grattis, härliga blommor!
Mvh
Mikael

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av Lassse:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · ButikAnnonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.