Dendrobium chryocrepis? HJÄLP

Från Dorra.

15 sep

En vännina till mig ville överraska och beställde som present Dendrobium chryocrepis... det skulle vara relativt ung planta. Det jag fick stämmer inte ens nära beskrivningen av Den. chryocrepis... psb på denna är 65-70 cm.
På min fråga till återförsäljaren, svarar de att så är fallet. Vem har rätt?

Tilläggas skall att plantan är imponerande stor, så jag är inte särskild ledsen... men skulle vilja veta vad jag fick...

16 sep

Fin planta! Tyvärr tror jag aldrig du kommer få veta vad du fått förren plantan blommar. Jag har en hel del orkideböcker, bl.a Dendrobium and its relatives. Arten D chrysocrepis finns inte i dem. Verkar vara en ovanlig art, men även lite info på nätet. Men som du säger så skall det vara en mindre art, utifrån den lilla som går att finna. Men "small sized" tenderar att vara ett relativt begrepp, och kan imnebära större planta. Men knappast uppåt 70 cm hög... Jag tycker du har rätt, du har inte fått det du beställt.

16 sep

Är väldigt lik min densiflorum i bulberna

16 sep

Den här är inte helt olik, tycker jag. Förutom att din har vuxit sig högre.
https://1.bp.blogspot.com/-jnpw0Z0VMF4/X...

16 sep

Visst är det väl en D. chrysocrepis du fått?
https://www.lonisorchideenforum.de/t1041...

16 sep

Jag tror du kan förvänta dig fina härliga gul-oranga blommor.

16 sep

Dryan... japp... det skulle bli Den chryocrepis, på etiketten står det också chryocrepis o leverantören bekräftar säker att så är fallet... Det var/är jag som tvivlar eftersom plantan är så storväxt 🤔
Jag skulle bli överlycklig att ha fel 😀

17 sep

Ibland förväxlas etiketterna, så vänta tills den blommar, så kan du se vilken du fick. Jag har odlat en del Dendrobium och jo, det där är ingen ung planta. De kommer med en bulb om året, så fem-sex år skulle jag säga.

20 sep

JeanetteG... nog är den äldre än så... jag tog bort 3 eller 4 psb som var helt torra... estetiskt åtgärd 😀

23 sep

Ja de var ju inte en ungplanta precis . Som han svarar så är de säkert en moderplanta, men då borde det inte vara ngn. tvekan om odlaren haft den i blom vad det är. Hoppas de stämmer för Claessen handlar jag aldrig mer igen av, för har inte fått de jag velat ha och plantor i dåligt skick. Men lycka till med plantan å hoppas de är rätt!

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av Dorra:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · ButikAnnonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.