Ständigt grå/beige rötter på brudorchidé

28 jan

Är detta normalt?

Bor i lägenhet och har mina orchidéer på fönsterbrädan i vardagsrummet och ett par till på fönsterbrädan i badrummet. I vardagsrummet är det ett element under fönsterbrädan, men det är ganska långt avstånd mellan de båda, så jag tror inte värmen från elementet påverkar så mycket.

I badrummet finns inget element under fönsterbrädan och det fönstret är också ett sånt där "insynsskyddat" fönster, så de får aldrig direkt sol.

Det kanske inte är något problem alls, utan helt naturligt, men jag tycker att rötterna på alla orchidéer i hemmet väldigt snabbt får silvergrå och lite beige-färgade rötter.

Jag vattnar dom med en och en halv veckas mellanrum, men går med sprayflaska varannan dag på de rötter som sticker upp ovanför komposten.

Hur länge ska friska och nyvattnade rötter hålla sig gröna? Mina blir silvergrå inom bara en halv dag efter vattning och jag börjar undra om det är något jag gör fel, eller är det helt normalt kanske?

De blommar allihop ungefär en gång varje år och blomningen varar i 1-2 månader.

28 jan

Fullt normalt skulle jag säga. Mycket beror ju på luftfuktigheten inomhus också. Här hemma har jag mellan 20-30% så här års... på tok för torrt. Skulle gärna vilja få upp det till 60%, men min luftfuktare orkar bara med upp till 40%.

29 jan

Tack för ditt svar. Då kan jag känna mig trygg

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av Perik:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · Butik