Alger i skåpet

1/3 -19

Hej! Nu behöver jag era tips, har ett skåp i storleken 90×90×45, fyra nya lysrör, tre fläktar, har dysfunktion i skåpet. Har fungerat superbra innan. Men börjar nu få problem med grönalger och lite svartmögel. Vad ska jag göra för att få bukt med det?
Luftfuktighet på mellan 65-80%

Nyckelord: Skåp, Svartmögel, Alger

1/3 -19

Om du har möjlighet så töm skåpet på växter och ev. inredning. Du kanske ska vänta tills det blir varmare ute så du kan ha växterna ute på någon skuggig plats tills du har gjort rent det. Tvätta skåpet med diskmedel för att bli av med grönalgerna, skölj av med rent vatten och låt det torka till. Om svartmöglet är kvar så tvätta skåpet med fasadtvätt eller klorin i rek utspädning, skydda hud och ögon. Skölj skåpet väl och låt det torka. Flytta in inredning och växter och sänk luftfukten en aning till max 70% Rf. Det är inte bra med för hög Rf eftersom det blir Nästan 100% när ljuset släcks och temperaturen sjunker. Är Rf hög under dagtid så blir tiden med mättad luft för lång och detta gynnar påväxt. Var beredd på att få göra om proceduren i framtiden, ingen kur är evig.

2/3 -19

Tack för det snabba svaret, då får vi invänta varmt väder nu. Vad rekommenderar ni att ha i botten på skåpet? I dag har jag Leca kulor och gillar det inte, skulle vilja ha något annat.

2/3 -19

Jag har akvarium stenar

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av roussina:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · ButikAnnonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.