Angraecum magdalenae

Från Dorra.

14/6 -18

Behöver fråga er... har denna Angraecum magdalenae över ett år nu. Och den växer mycket... faktiskt.

Men det som växer är keikis från basen... den har haft 2 st när jag köpte den och har fått 3 st nya sådana... 5 st keikis alltså i nuläge.

Men någon ansats för att bilda blomstängsel ser jag inte.

Moderplantan som syns lite i bakgrunden är över 2 dcm hög och verkar må bra.

Vad gör jag för fel?

Nyckelord: Angraecum magdalenae

14/6 -18

Förmodligen inget fel. A.magdalene sätter gärna keikis. Låt dom sitta så får du en magnifik planta med tiden. När huvudplantan och några keikis blommar samtidigt så är det flott. Har en magdalene i blom med två stora blommor. Odla orkidéer handlar om tålamod.

14/6 -18

tack!

Minns du hur gammal... eller hur stor var din magdalenae när den blommade första gång?

14/6 -18

Hur gammal den var när den blommade första gången har jag ingen aning om. Om det är en fröplanta så kan det ta 10 - 15 år från sådd till blomma medan delningar är lika gamla som originalet och kan gå i blom efter något år. Din planta är något liten än, en fullvuxen och därmed blombar planta är ca 30cm hög och har ett bladspann på 40cm. Viktigt för A, magdalene är att det blir lite svalare på natten, ca 5 grader C. Absolut nödvändigt är att den får mycket ljus, speciellt på vintern. Mer ljus än cattleyor. Lycka till.

14/6 -18

Tack Bolebo... då vet jag mer.

Ljuset är inga problem hos mig... har snarare för mycket än tvärtom. Dock visste jag inte att de ska ha så kallt på natten som 5°C.
Och så har du rätt... min måste växa till sig... den har bladspann på bara 30 cm

14/6 -18

Dorra, för mig blir det en tolkningsfråga vad bolebo menar med "lite svalare på natten, ca 5 grader C". Är det 5 grader svalare än på dagen eller ska det vara 5 grader på termometern. Det sistnämnda måsta isf vara en riktigt kall vinterförvaring. Hoppas du får klarhet i vad han menar!

14/6 -18

Ja just det Annika... han kanske menar 5 grader mindre än på dagen. I så fall inga problem det heller hos mig. Jag eldar på vintern så det blir automatisk 5-7 grader mindre nattetid... o nu är den ute på pergolan.

Men jag får ta mig till tåls och låta den växa... blev lite "misslett" då min A magdalenae bildar så många keiki... 3 stora sådana på ett år... men verkar inte öka själv i omfång

14/6 -18

Barnen kräver ju sitt, eller hur! Då får mamma magdalenae ligga lite lågt ett tag. Du får säkert en praktplanta, när alla har växt till sig.

14/6 -18

Precis, jag menade 5 grader svalare på natten, gärna mer.

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av Dorra:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · Butik