Hängande blad.

Från pappilainen.

1/6 -16

Ett av bladen på min angraecum veitchii har helt plötsligt vikt sig. Varav detta beteende? Bladet och de övriga bladen känns fasta och fina och nytt blad växer fram längst upp. Detta bladet är dock har jag märkt längre och större än det övriga. Någon som har en gissning?

Nyckelord: Vikt blad, Angraecum Veitchii, Böjt blad

1/6 -16

Förmodligen är det bladets längd och tyngd, som gör att det viker sig. Har varit med om samma sak, när jag hade extremt långbladiga Phragmipedium.

1/6 -16

Är det inte så att Kalciumbrist kan ge hängiga blad?

1/6 -16

Hmm Angraecum har ju så styva blad vanligtvis, så jag tror inte det kan vara för att är bladets tyngd.... men vad kan det vara för fel. Har du fått fukt i bladvecket så där är röta på gång??

Vilket praktexemplar du har där GRATTIS till den

1/6 -16

Jag hoppas att det är tyngden stödjer upp den med blompinne just nu.
Oled. Jag har "grow"näring till denna just nu. Men ärligt talat så.kanske den inte får tillräckligt. Kanske en gång i månaden.
Obovata. Den vattnas endast nedeifrån så jag hoppas verkligen inte att det är den. Och ja den är helt fantastisk en av mina ögonstenar! Den står på tronplatsen i vardagrummet så den syns från köket och badrummet, ja nästan hela lägenheten

2/6 -16

Enligt denna artikel kan det tydligen inte vara brist på Calsium....
http://www.neovita.com/orkideer/no.cgi?g...

2/6 -16

Vart fick du det ifrån från artikeln?

2/6 -16

Efter att ha tänkt efter var det en förhastat slutsats, jag läste vattna helst med Osmosvatten/regnvatten men klart det står ju inte vad man skall tillsätta. Så vist då utesluts det ju inte att det kan vara kalcium brist vilket är mitt tips.

Orkar inte läsa hela tråden men det kanske finns nått här?
http://www.neovita.com/orkideer/no.cgi?g...

3/6 -16

Jo det förstår jag men du duschar inte den någon gång ibland sådär, bort damm o för luftfuktighet etc...

3/6 -16

Ser att du har den i en kruka. Är det planterad i bark el barrotad? Jag hade lyft upp den o kollat rötterna. Plantan ser ju väldigt vacker ut. Fina blad. Den vill kanske ha mer ljus vatten o näring dagligen spec. nu när vi har så varmt.

3/6 -16

Från pappilainen.
Från pappilainen.

Jag hade en luftfuktare i närheten av den för ett tag sen i vintras för att få upp luftfuktigheten men det märke jag dock på de andra orkidéerna att det ska man inte ha, dom mådde inte bra av det. Den stod till vänster om denna, en bit bort och det ser man på bild två att det troligtvis är pga det. Bladen på vänstersidan verkar svagare än dom höger som har jämnt avstånd mellan bladen.
Den är planterad i bark bara, jag har inte planterat om den sen jag köpte den i vintras.

4/6 -16

Ibland på sommaren när Vandoida orkidéer växer för snabbt hinner plantan inte med att ge stadga i de nya bladen.
Hjälp plantan genom att sätta något som stöttar toppbladet ett par veckor så kommer det att stå fint sedan.

4/6 -16

Kan nog ligga nåt i det, jag får prova helt enkelt!

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av pappilainen:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · ButikAnnonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.