hjälp mig!!

31/1 -07

Köpte igår en Burrageara Nelly Isler, tror jag det var. Jag vattnade den då jag kom hem och upptäckte sedan väldigt väldigt små vita djur i barkblandningen. Men det fanns även bruna av dem. Vad är detta? Finns det något jag kan göra för att få bort dem, eller skall jag föra den tillbaka till butiken? Den var väldigt fin så jag skulle helst inte vilja föra tillbaka den. Eller borde jag plantera om den? Fast den blommar ju nu, så hur bra är det att plantera om den då? Väldigt väldigt tacksam för er hjälp!!

Nyckelord: löss, Burrageara, Burrageara Nelly Isler

31/1 -07

Hej Såfia,

Det är hoppstjärtar. Inga djur som gör någon skada. De dyker upp om substratet är för blött eller nedbrutet. Tycker du ska undvika gifter. Plantera om den i nytt substrat istället och låt den torka upp mellan vattningarna som du säkert vet.

Föresten..såg ni inte David Attenboroughs serie om smådjur? Där visade han hoppstjärtar i förstoring. Sötare små varelser får man leta efter. Och om människan kunde hoppa proportioneligt lika högt som en hoppstjärt skulle vi kunna hoppa över Eifeltornet enligt programmet.
...oj sorry..stickspår.
/ Micke

31/1 -07

...och vilka OS vi skulle kunna ha! " Nu är det spännande! Kommer Stefan Holm att ta detta? Nu ligger ribban på 379,87 m och det är personbästa för hans del. Förra året hoppade han som bäst 375,63...."

31/1 -07

Hrm, ja man har lite svårare att avhysa hoppstjärtar efter att ha sett dem på så nära håll, de var verkligen sockersöta .-) Till och med sniglarna som hade sin parningsbalett hängande i en tråd var så vackra att man gruvar sig för de massmord man kommer att utföra i sommar...:-(

1/2 -07

okej. Kollade bilder på nätet och det var nog antagligen sådana. Synd bara att jag redan hann föra den tillbaka . Men nu vet jag till nästa gång!

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av såfia:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · Butik