Ska jag applicera generell vinter vård eller ?

15/11 -15

De flesta Höghybridicerade Cattleya sköter man på liknande sätt, eller har jag fel? Vet med mig att de arter jag testat tidigare hade lite olika behov. Försökte räkna ut optimal skötsel för Slc. Indian Fire men blev inte så mycket klokare.

Blomningen blev kort, 4-5 dagar. Transporten till Sverige var väl inte allt för gynnsam.

Så, gillar den här sorten att ha en lite torrare vila i 6-8 veckor eller föredrar den ljämnare vård över året?

Nyckelord: Vattning, Slc. Indian Fire, Vintervila

15/11 -15

Hittar den inte som registrerad hybrid, så lite svårt att sia i den, Sophronitis ska ha jämn vattning året runt så är det hög % av en sån art skulle jag vattna mer jämt

16/11 -15

Nej, jag ger upp. Har plöjt igenom alls sidor jag kan utan resultat. Kontaktade även säljaren och de visste inte heller vad som ingår.

Personligen tycker jag nog den mest liknar någon klon av Juwel Box, men jag kan nog ha fel.

Så jag får experimentera med skötseln och "lyssna av" signalerna plantan ger.

16/11 -15

Nä, det är inte lätt att veta tycker jag men om man har en Cattleyakorsning som kan tänkas blomma fler gånger per år, dvs de småblommiga så brukar det vara bäst med mer jämn vattning, du får väl se hur snabb den verkar vara med att sätta nya bulber nu efter avslutad blomning.

19/11 -15

Detta med vintervila är svårt. På sommarn har jag mina C och L ute i uterummet (bara tak inga väggar och dörrar). Så klart får de där mycket mer ljus än inomhus. Komposten torkar ut snabbt så jag vattnar var annan dag och gödslar 1 ggr per vecka. Tydlig tillväxt. Sedan när det är dags på tidig höst tar jag in dem. De flesta av mina C och L blommar höst och vinter så då är det inte lägen att vila. När blomning är över och om jag inte ser någon tillväxt kan jag dra ned lite på vattningen och gödningen. Som du kanske kan läsa här så blir det inte mycket till viloperiod och fram för allt jag sätter inte datum på den utan tittar på vad plantan hittar på. Vissa hybrider kan blomma flera ggr per år och tillväxt komma när som så jag tror mitt bästa svar är att du tittar på plantan och avgör vad du skall göra

29/11 -15

Blir livräddning istället för vanlig skötsel. Den berömda mossbollen fanns i mitten av krukan. Kvar fanns en levande rot på ca fem cm, resten stendöda. Enda ljuset är att plantan har 11 vilande anlag vad jag kunde räkna till.

29/11 -15

Usch, då. Hoppas att det ordnar sig!
/Mvh, I

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av Jörgen J:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · Butik