Nyttodjur??

15/10 -15

Finns det nyttodjur som ser ut som ullöss och som äter ullöss???

Nyckelord: Ullöss

15/10 -15

Har för mig att jag läst något sådant. Men vet också att det finns en art av nyckelpigan som också äter dom.

15/10 -15

Bifogar en länk, och det är nog lite besvärligt för oss som hobbyodlare att fixa detta. Men läs och begrunda:
http://www.biobasiq.se/produkter/nyttodj...

15/10 -15

Jag var på Ikea i Malmö idag och svängde inom en affär där, där de har en massa olika orkidéer. Och de var helt vita under bladen och på nytillväxten var det helt vitt av ullöss. Jag frågade och fick till svar att det var nyttodjur som de precis släppt in... Jag köpte inget, vågar inte..;-)

15/10 -15

Jag tror inte en affär släpper in nyttodjur på orkidéer som ska säljas, oavsett om de har ullöss eller inte. Har de ullöss på plantor till salu, så är det ju rena katastrofen! Verkar inte seriöst och köp inget i den affären!. Synd att du inte frågade var det var för "nyttodjur".

15/10 -15

Men jisses, synd att du inte tog kort hade varit intressant att se

15/10 -15

Jag kände lite som du.. Hon sa att de hade beställt dem och om jag hade ullöss hemma så kunde jag också beställa. (el köpa en växt av dem, fick ju nyttodjur av dem på köpet då..;-) ) Köpte an orkidé i våras av dem men då fanns det inga ullöss någonstans vad jag kunde se och sortimentet var fattigt. De hade nu fått in en massa nya orkidéer i sitt sortiment igen, så kanske de kommit med dem. De har en massa kaktusar/nattens drottning och de gillar ju ullöss också..

15/10 -15

Elcatania de jag såg såg ut som ullöss, små håriga äckliga.. Bilderna på det nyttodjur jag hitta var mycket större, ska se om jag kan hitta bilden.

15/10 -15

Ullöss-rovskalbagge

Biologi
Den vuxna baggen är 5-6 mm lång med svarta täckvingar och brun-orange kropp. Larverna kan nå en längd på 14 mm. De är täckta av vita vaxtrådar vilket får dem att likna ullöss.

15/10 -15

Oähh den såg iof också äcklig ut, men var den 5-6mm så borde den ju vara ganska lätt att skilja från ullössen, kändes som att det var en butik som antingen inte visste vad de pratade om och var lurade i sin tur eller ett hemskt ställe som medvetet sålde ullössplantor

15/10 -15

Skalbaggen är 5-6 mm men larven 14 mm, så larven som liknar ullöss är ju mycket större. Ja jag tänkervinte handla igen, tragiskt med en sådan rolig affär.

15/10 -15

Har sett vad jag trodde var en gigantisk ullus på botaniska Göteborg. Var någon som skulle äta upp lusen i stället. INGEN jag hade velat ha hemma dock!

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av Caroline86:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · Butik