Vattning

3/10 -15

Hej på er! Läste att en av er vattnar sin Dendrobium direkt under vattenkranen, så nu ställer jag en fråga till er alla
Hur gör ni när ni vattnar era orkidéer? Vattnar underifrån? Vattnar överifrån? Ställer in plantan i duschen och vattnar hela härligheten överifrån? Vilken behandling trivs era olika sorter bäst med?
Lägger även till: Vattnar ni då endast komposten eller häller ni vatten även över själva plantan?

Nyckelord: Vattning

3/10 -15

Jag ställer mina i gröna låga backar och vattnar dem, lite ovanpå och mest underifrån tills hela krukan står i vatten, sen får de stå så ett tag, typ 15 min kanske, vattnar mellan 6 och 12 plantor samtidigt. Vattnar med regnvatten och blomstra varannan vattning ungefär.

3/10 -15

Jag har två fat och jag häller vatten uppifrån låter det rinna ner i fatet och upprepar det några ggr (vill inte ha alla i samma vatten i fall någon planta har ohyra/sjukdom). Då och då spolar jag under vattenkranen att få bort salter o.d. Annars använder jag också regnvatten.

3/10 -15

Jag gör lite olika: ibland spolar jag igenom krukorna under kranen men oftast doppvattnar jag i en hink. Håller hela tiden i krukan och doppar snabbt ner den några ggr, så krukan kommer ner under vattenytan. Byter vatten efter varje "fönster" av samma anledning som stella. Vid varje vattning sprayduschar jag de plantor, som vill bli duschade och det är många. Har tyvärr inte tillgåmg till regnvatten, så det blir vanligt kranvatten.

3/10 -15

Jag häller vatten över mossan och håller igen hålet på krukan (terrakotta), tills det rinner över, sen låter jag den suga i sig i några sekunder innan jag släpper ut det överflödiga.

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av KarinC:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · Butik