Biltema-pingviner

23/1 -07

Skaffade en partner till min pingvin. Har haft den i ett par månader nu. Tycker jag märkt stor skillnad i välmående av mina plantor, framförallt rottillväxten har varit bättre än den annars brukar vara under vintern. Så jag skaffa en till, antar att dubbelt så många pingviner ger dubbelt så bra effekt Största problemet blir väl att undvika röta i fönsterkarmen.

Nyckelord: BilTema, luftfuktare

23/1 -07

Men vad häftigt Morfeus!!!
Vars får man tag i ett sånt trevligt husdjur?
Har aldrig sett såna.
/kathrin

23/1 -07

Oj, där står ju biltema ;-D
Blondi har slagit till igen, hihi

23/1 -07

Vad är det för lampor o inköpsställe för dem?

23/1 -07

Har du den på en timer,och i så fall med vilka tidsintervaller?

23/1 -07

pingvinerna är riktigt bra... men jag hade velat ha större tank, dom går ju slut så fort...

23/1 -07

Troll, har du dina i skåp,hur mycke går dom?

23/1 -07

Jag har mina i fönstrena, där dom verkligen behövs... dom går inte så mycket nu, halvtimme-trekvart eller så åt gången, och ca 1½ timmes vila.
Dom håller bara 13 timmar i full gång...

23/1 -07

Lamporna kommer från IKEA, brukar få höra att dom ser ut som värmelampor för kycklingar, borde väl köpa något snyggare men men. Kör med vanliga lågenergilampor, kanske inte ger så mkt ljusutbyte för orkideerna men jag kan åtminstnde se plantorna. Jag kör pingvinerna lika länge som lamporna, går på samma timer av ren lathet, är väl ungefär 12h per dag. Vattentankarna tar slut på ungefär en dag vilket är lite trist men jag inser när jag fyller dom att det är ganska mkt vatten jag sprider ut i rummet på en dag. Större tank vore ju bättre men då skulle nog inte fönsterbrädan hålla för tyngden, det är ju tre och en halv liter i dom om jag minns rätt, väger en del.

23/1 -07

Jo, det är 3½ liter. Det är helt klart en hel del vatten...
Ska bli bra när jag får mitt ROfilter, troligen denna veckan... för det blir en del kalk i vattnet har jag märkt... tvn blir vit.

23/1 -07

Har inte märkt av kalkbeläggningar, inte mer än lite på rutan. Antar vi har mjukt o fint vatten här i Linköping.

23/1 -07

jo, jag tror ni har bättre vatten... jag vet inte vad göteborg har för vattenkvalitet, men jag har märkt en del saltansamlingar på dom monterade...
Sen är det väl inte sååå långt mellan den som står i vardagsrummet och tvn... och tvn suger ju åt sig allt från damm till, hmm, latmaskar.

24/1 -07

Lampmodellen är gammal, dessa värmelampor användes också till smågrisar, nöff-nöff.
Se upp för fuktskador på huset! Tak, tapeter och fönsterbågar är värst utsatta vid köldbryggor med de lägsta temperaturerna. Kalla väggens pricip med fukt och kondens som alla övertydligt kan se både i och på bilen nu i kylan.

20/1 -08

Calypso: Förstår att du ännu inte genomgått initieringsritualerna till Den Blå Pingvinens Orden Här är en bild på två.

21/1 -08

Mina båda pingviner är numera förpassade till vinden. Flyttade o då passade dom inte in. Fönsterkarmarna mådde inte så bra heller av all fukt. Blommorna mår inte lika bra men boendet fick gå i första hand.

21/1 -08

Tänkte just fråga dig hur dina fönsterbänkar mådde , men du hade ju redan svart mig haha
Jag har bara en pingvin och jag känner ju "fuktlukten " om jag kör den hela tiden , man får ta det försiktigt så inte nya fönstren blir förstörda...

21/1 -08

Ja det där ser ju väldigt fuktigt ut För de flesta orkidéer funkar det annars bra med t ex brickor med leca och vatten under krukorna. Man spar energi och minskar samtidigt risken för mögel, röta osv som pingviner, sprayflaskor och andra ångmaskiner kan ge upphov till.

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av PeterA:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · Butik