Ohyra i komposten

3/2 -15

Hej!
Jag fick häromdan en fråga ifrån en dam, som fått in ullöss bland sina orkidéer: Hur ska jag bli av med det som finns nere i komposten, utan att plantera om alla? Förr kunde man lösa upp Provadopinnar och vattna igenom upprepade gånger - hur gör man idag. Jag föreslog såpvatten och då såg damen mkt tveksam ut. Om det nu fungerar med såpvatten - eller kanske diskmedel- vilka proportioner ska man då ta?

Nyckelord: Ullöss

3/2 -15

Du/ni kan pröva med en blandning av YES och i proportionerna som hårt nedsmutsad disk, dra igenom och låt stå så en timme, sedan dränk komposten i vatten och skölj sedan ur den med vatten från flaska som stått något dygn för att slippa kloret, lycka till Det kan behövas en omgång till efter en vecka men vanligen stryker de med.

3/2 -15

Du hittar min hårda ulluskamp här på OP, men då pratar vi både två-gånger-dagligen manuell spritsåpekamp OCH flera månaders Fruktträd Effekt-bad (BAD, glöm duschningar). Fick betala lilla sonen extra, men hans hjälp med tops, Yes och rom (Captain Morgan, fast säg inget till min man) och jag klarade de viktigaste plantorna (övriga åkte i soporna, inte komposten)!!

3/2 -15

Xara, den kampen glömmer jag aldrig och så härligt att du och lilla sonen vann kriget mot ullössen!

3/2 -15

Captain Morgon? Skulle vilja vara en lite ulllös i din bostad men berätta inte för din man

4/2 -15

Dick - Då kan jag tipsa om diskmedelsdränkningen
Xara - Jag har själv behandlat med Fruktträd Effekt och tvättat av plantorna ordentligt och det är ett effektivt medel . men du hade det väl inte i komposten?

5/2 -15

I början sprayade jag lite lagom enligt olika rekommendationer, men i takt med att desperationen ökade, öste jag mer och mer FE över plantorna. Ofta dessutom. Plus aggressiv såpa -sprit-behandling dagligen. Märkligt nog tog inte plantorna illa upp (!!), det är tåliga saker, orkisar!

5/2 -15

Jag såg ett Youtube klipp där de använde hårspraj på orkidéerna, för att bli av med ohyran. Fungerade jätte bra.

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av Mia:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · Butik