New World Orchids

23/4 -14

Jag har fått en förfrågan av Kristen på New World Orchids om jag inte ville hålla en sambeställning från dem. Hur ska jag kunna tacka nej till något sådant? Särskillt nu som Lassse har fått mig beroende av Neofinetier! Jag har deras plantlista nu om någon är intresserad. I så fall skicka mig ett mail med din mailadress så skickar jag över listan snarast möjligt.

Nyckelord: New World Orchids

23/4 -14

Jag kikar gärna på listan, har du kvar min mail tro, eller ska jag skicka igen?
Det var nytt för övrigt, med uppsökande verksamhet..?

23/4 -14

Jag dog när jag läste plantlistan, den är ju gigantisk och en massa MÅSTEN

23/4 -14

Kirsten är en väldigt trevlig en. Har min beställning liggandes.

23/4 -14

Jag har din mail Annika! Listan är på gång. Jag har haft en del samtal med Kristen och sa att jag gjort detta tidigare och då undrade hon om jag inte kunde göra det för dem med.

23/4 -14

... Och ja Dagobell, Kristen är verkligen riktigt trevlig.

24/4 -14

En lista att begrunda och samköra med budgeten....

24/4 -14

Jeg vil gjerne ha listen

24/4 -14

Då är den på väg Olga!

24/4 -14

Trevligt initiativ. NWO har mycket fint att välja på. Och inom EU går knappt att hitta namnformer av Neofinetia överhuvudtaget, så passa på nu.

24/4 -14

Har ikke fått noe ennå, Markus, men jeg venter

24/4 -14

Tack Lassse! Jag håller helt med.

24/4 -14

Konstigt Olga. Jag har skickat den till din vanliga mailadress.

En annan sak som jag vill säga om beställningen är att om ni vill ha av de mer exklusiva plantorna kan det finnas ganska få av dem så lägg in er beställning på dem så fort som möjligt så jag kan kontakta Kristen och förboka dem.

24/4 -14

För den som vill ha något riktigt exklusivt kan jag erbjuda:
Manjushage (3-spur Vit blomma) 225 dollar/growth
Manazuru 180/growth
Fukiden We have a 3 growth: 1095 dollar ; 2 growth: 895 dollar
Mangetsu (the Queen) 795 dollar
Jag har bilder på dem och det finns bara ett fåtal Manjushage och Manazuru och bara de nämnda 2 Fukiden och Mangetsu.
Maila mig om du vill ha bilder på dem.

24/4 -14

Hehe Markus, spräcka årsbudgeten redan i sommar! Bör tilläggas att det finns massor av mer prisvärda varianter för mindre plånböcker.

24/4 -14

Jaa Dagobell, hade jag haft råd hade jag nog ändå velat ha en Fukiden eller Manazuru, men jag har redan spräckt min årsbudget med råge! Vad skulle du rekommendera de som undrar?

24/4 -14

Bra och prisvärda är shutteno (ljust lila blommor) Amami furan ( något storväxt och vitblommande) Amanogawa med sin vita bas variegering (vita blommor) Kinkosei, transparenta prickar på bladen (vita blommor) Tosamidori, lite större standard typ med (gröna blommor)

24/4 -14

När det gäller.bladformer är goyo fukurin, fugaku, yodonmatsu, hanagoromo, ounamii sekai, setzuan och suikaiden fina.

24/4 -14

Det finns en sida på facebooken för neofinetia fantaster. Där lägger de upp lite bilder med jämna mellanrum.

24/4 -14

Tack för tipsen! Nu är jag med i gruppen!

25/4 -14

Vad heter sidan om neofinetia på Facebook, frågar eftersom jag sällan använder FB

25/4 -14

Sök bara på Neofinetia så kan du inte komma fel!

25/4 -14

Lite orolig för att ge mig på en ny sort... man kan ju bli biten! Men PROVA kan man ju alltid, det kan ju inte gå värre än till komposten... funderar

25/4 -14

Så kände jag också... Och det blir man!! Jag är helt såld på dem och min fru som inte är särskilt förtjust i min hobby Älskar Neofinetia! De tar liten plats men är jätteintressanta att följa och blomdoften kan du aldrig slå med andra blommor! Dessutom är de mycket lätta att sköta så betvivlar att komposten kommer få så fint besök inom de närmaste åren! Här är en riktigt bra länk till skötseln av dem. http://botanyboy.org/how-to-grow-fukiran... och även http://www.soos.ca/Newsletters/2011/SOOSNewsDecember2011.pdf från sidan 4 är mycket intressant läsning.

25/4 -14

Jag blev så himla förtjust i storleken, man rymmer ju fyra på en stor Cattleya Hoppas jag snart får uppleva blomdoften, har en Eboshimaru med stängel

25/4 -14

Frestare!! Och tack för länk .

25/4 -14

Kul att fler hittar dessa underbara smycken! Just Eboshimaru med sina "rasp" leaves och ska tydligen vara en av varianterna som ska dofta mest. Jag har stänglar i 4 av mina 55. Tur att inte alla blommar samtidigt.

25/4 -14

Min Eboshimaru har ingen stängel än men däremot min Hwanghwa (Gulblommig koreansk). Jag har tyvärr bara 6st än så länge men det kommer att förändras i slutet av sommaren!

25/4 -14

Kanjiin Markus för Hwanghwa är densamma som kibana, mao är det samma variant. Finns samlat på OB under vanda/neofietia tråden

26/4 -14

Va trevligt Dagobell!

27/4 -14

Jag pratade med Kristen i går kväll och hon sa att ett flertal av de mer exklusiva sorterna har tagit eller håller på att ta slut. Ett exempel är Raikomaru som är slut! Så för att vara säkra på att få det ni vill ha så boka era NU. Jag mailar över era beställningar till Kristen så fort jag ser dem så hon lägger undan dem.

27/4 -14

Nej, är Raikomaru slut?? Efter min beställning eller....?

27/4 -14

Hon skulle försöka få fram en planta till dig Kerstin men hon hade åtminstone en 1 growth kvar som hon kan hålla om det inte går... dvs om du vill?

27/4 -14

Jag tar den, om hon inte får fram den andra.

27/4 -14

Jag tror dig! Och ska meddela henne om det!

28/4 -14

Om någon skulle vara ute efter en Raikomaru och den råkar vara slut hos NWO så har jag en sista planta till salu. Hör av dig via personligt meddelande i så fall.

2/5 -14

Sådär ja! Nu har det ju rullat in lite beställningar. Jag har vidarebefordrat alla till Kristen direkt så att hon kan lägga undan dem till oss. För alla som ännu inte beställt...

12/5 -14

Ville bara påminna om att det snart är dags att skicka in den här sambeställningen så om det är någon mer som är intresserad av att vara med...

12/5 -14

Hur går det med beställningen från Orchid Inn/Sunset Valley Orchids?

12/5 -14

Jag har faktiskt inte hört ett ord från Sam ännu men han åker till Tyskland först om en vecka så... Jag återkommer så fort jag hör något.

För att svara på frågor och skriva kommentarer, Logga In eller Bli Medlem Nu.

Annat av Markus G:   Frågor · Dagbok · Bilder · Önskningar · ButikAnnonsen här nedanför hjälper till med OrkidéPrats serverkostnad.